Wat is uw overlevingsstrategie voor de data jungle?

Interview met Timo Lampe, Senior Product Marketing Manager bij Fujitsu en verantwoordelijk voor het PRIMERGY x86 server portfolio.

Het creëren van meerwaarde uit de exponentieel groeiende hoeveelheid data is een van de belangrijkste prioriteiten van organisaties wereldwijd. Maar: naarmate datatechnologieën steeds sneller evolueren, wordt het steeds moeilijker om de optimale weg te vinden door de jungle van keuzes. Om organisaties hiermee te helpen heeft Fujitsu de Data Jungle Roadmap ontwikkeld. We spraken over deze routekaart met Timo Lampe, Senior Product Marketing Manager bij Fujitsu.

Timo, waarom is Storage Valley het startpunt van de routekaart door de data jungle?

Het verhaal gaat over data, dus is het logisch om te beginnen met de onderliggende technologie die deze data opslaat. Dit is ook de meest dringende behoefte waar organisaties vandaag de dag mee worden geconfronteerd. Pas als organisaties de juiste storageoplossingen voor data hebben geïnstalleerd, kunnen ze aan de slag om extra waarde uit hun gegevens te halen. We noemen dit datagedreven transformatie – en het helpt organisaties om te kiezen voor de beste technologieën waarmee de bedrijfsresultaten positief beïnvloed worden.

Wat zien we nog meer in de Data Jungle Roadmap?

Het opslaan van data is natuurlijk niet de volledige oplossing. Een succesvol digitaal transformatietraject hangt af van hoe goed organisaties gegevens kunnen verzamelen, verwerken, opslaan en beheren – en hoe goed ze deze kunnen integreren in hun activiteiten. De jungle, met zijn verschillende vegetatie, bomen en klimaat, biedt een leidraad om het juiste pad te vinden door de technologiejungle en de IT-architectuur te vinden die het beste bij de digitale transformatiedoelen past.

Wat zijn de serveropties in de Data Jungle Roadmap?

“Natuurlijk zijn servers ook essentieel, omdat u gegevens moet opslaan, verwerken en analyseren om er belangrijke inzichten en waarde aan te kunnen ontlenen. Daarom hebben wij de nieuwste servertechnologie in de jungle geïntegreerd – waar we in onze analogie naar verwijzen als Server Falls. Geen enkele leverancier zal hier overigens het volledige verhaal hebben, wat betekent dat co-creatie binnen een ecosysteem van vertrouwde partners de meest intelligente aanpak is. Fujitsu treed hierbij op als betrouwbare adviseur.”

Hoe vertaalt het beheren en integreren van data zich naar de Data Jungle Roadmap?

In de jungle is het mogelijk van de ene boom naar de andere te springen dankzij lianen, die met hun lange stengels tot aan het bladerdak van de bomen reiken. Zij zijn het verbindende element in deze omgeving – het beste voertuig voor de bewoners van de jungle. In de datajungle zien we dat veel organisaties een wildgroei aan apparatuur aan hun infrastructuur koppelen om te kunnen voorzien in de continue groei van data. Dit alles wordt beheerd met managementsoftware van verschillende leveranciers, wat leidt tot silo’s van fysieke en virtuele resources. In de datajungle is FUJITSU Software Infrastructure Manager (ISM) eigenlijk het enige verbindende element dat elk datacenter nodig heeft. Het slaat bruggen en stelt organisaties in staat om activiteiten te centraliseren en de volledige IT-infrastructuuromgeving te bewaken in een uniform platform.

FUJITSU ISM is een solide, holistische aanpak om het beheer van datacenters te vereenvoudigen. Het biedt een geïntegreerd beeld en gecentraliseerde controle over heterogene omgevingen – zoals het web van lianen in de jungle, die elk element met elkaar verbinden.

Hoe kunnen klanten de eerste stappen zetten op deze roadmap?

De toegang tot de juiste technologieën voor het bedrijf is als een irrigatiesysteem. Neem bijvoorbeeld de rijstteelt. Als de irrigatie-infrastructuur er eenmaal is, blijft zij jarenlang water leveren waar dat nodig is. Fujitsu uSCALE pay-per-use is als het rijstterras van de datajungle. Geleverd als een service, stelt uSCALE klanten in staat zich te concentreren op hun bedrijfsresultaten (zoals rijstproductie), zonder zich zorgen te maken over de onderliggende IT-infrastructuur (het irrigatiesysteem). Zodra de IT-infrastructuur is opgezet, kunnen klanten zich richten op hun dagelijkse werkzaamheden en alleen betalen voor wat ze elke maand verbruiken.

Bent u van plan dit model in de toekomst uit te breiden?

Evolutie is altijd essentieel en wij hebben daar rekening mee gehouden in elk van de kerngebieden die we hier hebben behandeld – opslag, servers, beheer en pay-per-use verbruik. Er staan ons enkele boeiende ontwikkelingen te wachten: we zijn bijvoorbeeld van plan om ons aanbod te integreren en we werken aan brancheoplossingen voor diepere integratie van data en analyses. Deze evolutie is te volgen op de Fujitsu Data Jungle-website.

 

Maak kennis met enkele bomen en landschappen uit de Data Jungle Roadmap:

Cacaobomen: Net zoals de cacaoplant het hele jaar door bloeit, bieden x86-servers langdurige, hoge niveaus van efficiëntie en prestaties waarop u kunt vertrouwen om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Avocadobomen: Fujitsu supercomputers passen uitstekend bij het superfood avocado. De PRIMEHPC-serie van Fujitsu is uitgerust met dezelfde CPU’s als de supercomputer Fugaku.

Mangobomen: Mango’s worden enorm groot en kunnen meer dan 300 jaar vrucht dragen – net als mainframecomputers die bekend staan om hun duurzaamheid en verwerkingscapaciteit.

Bent u klaar om de data jungle te verkennen? Bezoek dan: Are you ready to explore the data jungle : Fujitsu Global

Lees ook:

Gerelateerde berichten...