Van Huffelen stopt met X

SXSW Van Huffelen X Twitter
Nieuwjaarsborrel D66 Utrecht

Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen, onder andere van Digitalisering, stopt met berichten posten op X, het voormalige Twitter. Dat maakte ze vrijdag bekend in de Ministerraad.

Ze is het niet eens met de koers van X van Elon Musk. Haar woordvoerder bevestigt na een bericht op NU.nl dat het een persoonlijke keuze is. Het is dus geen kwestie van kabinetsbeleid.

Van Huffelen zegt dat ze zich al langer zorgen maakt over de rol van sociale media in het algemeen. Ze maakt zich het meest zorgen over desinformatie. Het platform van Musk heeft intussen wel een aantal uitnodigingen van het Kabinet om hierover te praten al een paar keer afgeslagen.

Wat van Huffelen betreft is een andere ergernis dat er geen moderatoren lijken te zijn die Nederkandstalige berichten kunnen nakijken.

Ook TU Twente

Vorige week maakte ook de Universiteit Twente bekend dat ze zijn gestopt met  X. Hoewel de TU nog duizenden volgers heeft, worden de berichten die de universiteit plaatst nog maar door enkele honderden mensen werden gelezen.

De Enschedese universiteit vond het daarom tijd om keuzes te maken. X ligt eruit en de platforms Instagram en LinkedIn mogen blijven. UT Twente was in totaal vijftien jaar actief op het voormalige Twitter. Ze brachten nieuwtjes en aankondigingen van optredens van eigen wetenschappers. Sommige  onderzoekscentra van de universiteit zijn af en toe nog wel actief op X.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...