Veeam helpt Brunel met gegevensbeveiliging voor wereldwijde recruitment

Partnernieuws van Veeam

Veeam® Software, de leider in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft bekendgemaakt dat Brunel International N.V., internationale leverancier van personeelsoplossingen, heeft gekozen voor Veeam Availability Suite™ en Veeam Backup for Microsoft 365 ter ondersteuning van zijn recruitment- en detacheringsoplossingen. Veeam helpt Brunel de kritische data te beschermen die de oplossingen mogelijk maken, en biedt complete controle en beveiliging van Microsoft 365-data. Veeam maakt ook compliance mogelijk met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) en lokale wetgeving inzake dataretentie. “Brunel is een internationale dienstverlener die gespecialiseerd is in detachering en recruitment van professionals”, zegt Marc Nonnekes, Manager Infra Systems bij Brunel International. “Veeam helpt ons de data te beschermen die essentieel zijn om aan de behoeften van klanten te voldoen.”

Brunel’s uitmuntende prestaties zijn het resultaat van meer dan 45 jaar succesvol wereldwijd zakendoen. Het bedrijf beschikt over een schat aan ervaring en dat geeft klanten het vertrouwen dat hun behoeften aan resources en medewerkers uiterst professioneel worden ingevuld. Accountmanagement en recruitment worden ondersteund door kritische IT-systemen, waaronder Microsoft Dynamics voor klantrelaties en Microsoft 365 voor samenwerking van medewerkers. Beide systemen helpen Brunel om de vereisten voor iedere klant in kaart te brengen en oplossingen te ontwikkelen om aan die vereisten te voldoen. “De beveiliging van de data in deze systemen is cruciaal voor de dienstverlening aan onze klanten, dus we stonden voor een uitdaging toen onze traditionele back-upoplossing niet meer betrouwbaar bleek”, zegt Nonnekes. “Deze was moeilijk te gebruiken en bezorgde ons heel wat kopzorgen.”

Brunel verving de traditionele oplossing door Veeam Availability Suite. Nonnekes zegt dat het verschil tussen de twee oplossingen aanzienlijk was. “Met Veeam zijn back-ups betrouwbaar, duurt herstel maar een paar minuten en is alles heel gebruiksvriendelijk. Dat scheelt ons zo’n 10 tot 15 uur per week aan tijd die we kwijt zijn aan het beheer van back-ups”, licht hij toe. “We vertrouwen Veeam, dus voorafgaand aan onze transitie naar Microsoft 365 in de cloud, vroegen we Insight Enterprises, een van onze strategische partners, wat zij vonden van Veeam Backup for Microsoft 365. Ze kwamen tot de conclusie dat Veeam de beste keuze voor ons was.”

Veeam helpt Brunel niet alleen om snel data te herstellen binnen specifieke retentieperioden, maar beschermt ook tegen het onopzettelijk verwijderen van data en tegen security-dreigingen. Met een paar eenvoudige klikken kan het IT-team Exchange-items, SharePoint-sites, OneDrive for Business-accounts en Microsoft Teams-data herstellen. “We zijn helemaal gewend geraakt aan de herstelfeatures in Veeam Availability Suite, waaronder herstel van afzonderlijke items, iets dat niet mogelijk was bij de traditionele back-upoplossing. Dus we vinden het fijn dat deze features ook beschikbaar zijn in Veeam Backup for Microsoft 365″, zegt Nonnekes. “Met Veeam kun je echt alles snel en gemakkelijk herstellen.”

Lees hier meer over deze en andere Nederlandse Veeam-klantencases.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...