Voorleesboek enthousiasmeert kinderen voor tech

Voorleesboek Sammie en Ninja op avontuur cover

Een nieuw voorleesboek met in de hoofdrol Sammie en Ninja laten kinderen, en vooral meisjes, zien wat je met tech kunt.

Het boek ‘Sammie en Ninja gaan op avontuur’ van Gitte Thijssen en Friso Visser en illustraties van Fieke Seelen, is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. In het boekje maken zij kennis met de kracht van technologie. Hier vind je alles over de avonturen van Sammie en Ninja, maar ook tips en tricks over technologie voor jonge kinderen.

De hoofdpersonen gaan daarin op avontuur en zo zien jonge kinderen dat ze de wereld ook mooier kunnen maken met technologie. Sammie is een meisje van 5 jaar en samen met haar kat Ninja helpt ze vrienden telkens uit de brand. De ene keer met een drone, dan weer met een robotmuis of een robotpak, en veel meer.

Meisjes interesseren voor tech

Als je later groot bent, met welke technologie zou jij dan je vriendjes en vriendinnetjes helpen? Net als voor Sammie en Ninja staat er een schatkist vol tech klaar! Dankzij een zendertje van Sammie en Ninja vinden Vinnie en Mannie de mantaroggen elkaar gelukkig weer. En met de hyperloop komt Ninja toch nog op tijd voor het feestje.

De uitgever van het boekje Wortell staat voor inclusiviteit en diversiteit, en wil mensen in hun kracht zetten met technologie. Daarom kiezen we bewust voor het meisje Sammie als hoofdpersonage. Hierdoor kunnen meisjes gemakkelijker fantaseren over hoe ze later de wereld met technologie een beetje beter kunnen maken.

Hoewel het aantal techbanen groeit, scoort Nederland laag als het gaat om het percentage vrouwen in techniek en ICT. De inzet van Sammie als tech-rolmodel kan het enthousiasme voor meisjes in deze sector verhogen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...