Week van de creatieve AI in Amersfoort

robotje IT-woordkunstenaar creatieve ai

De Europese stad van het jaar Amersfoort staat van 20 tot en met 26 mei in het teken van kunstmatige intelligentie tijdens de ‘Week van de Creatieve AI’. Amersfoort is een van de eerste gemeentes die zo uitgebreid aandacht voor het thema heeft.

Inwoners en bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de toekomst. Er zijn uiteenlopende evenementen over het thema ‘AI’. Zo verzorgt Flint een theatercollege van wetenschapsschrijver Diederik Jekel. Bibliotheek Eemland heeft een schrijfwedstrijd en er zijn workshops. Ook zijn er voorstellingen en films over
het thema in Muziektheater de Veerensmederij en het theater en bioscoop van De Lieve
Vrouw.

Aanleiding voor de themaweek is de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Isaäk Hofland: “De technologie achter AI gaat razendsnel. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer achterhaald. Samen met de programmeurs van de culturele instellingen hebben we voor jong en oud een gevarieerd programma samengesteld.”

Kunstproject

Tijdens de ‘Week van de Creatieve AI’ wordt ook het multidisciplinaire kunstproject ‘Persona
Non Data’ gelanceerd. Het project is een artistiek spel tussen de fysieke werkelijkheid, het digitale domein en de sociale ethiek ervan. Samen met inwoners van de stad wordt op een speelse en avontuurlijke manier onderzocht hoe de prille verhoudingen zijn tussen menselijke interactie zoals we die dagelijks ervaren en de opkomende invloed van een nieuwe digitale werkelijkheid zoals kunstmatige intelligentie.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...