WhatsApp business nu in Nederland beschikbaar

whatsapp
Whatsapp

WhatsApp Business is sinds kort beschikbaar in Nederland. De zakelijke chat-app is vooralsnog alleen te verkrijgen in de  Androidversie in de Google Play Store. De iOS-versie volgt later.

De zakelijke chat-app was sinds half januari al wel in een aantal andere landen beschikbaar. De dienst begon in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere landen zullen naar verluidt snel volgen.

Deze zakelijke versie is gratis te downloaden voor kleine bedrijven. Later komt een versie beschikbaar voor grotere bedrijven. Zij zullen wel moeten betalen, maar hoeveel is nog niet bekend.

 

Berichtentools

De bedoeling van beide zakelijk versies van de app is in elk geval bedoeld om de contacten met klanten makkelijker te maken.

Deelnemende bedrijven krijgen bijvoorbeeld berichttools waarmee ze snel veelgestelde vragen kunnen beantwoorden. Bedrijven kunnen introducties maken die met de begroeting meegestuurd kunnen worden. Er is ook een desktopversie van de dienst beschikbaar.

Er zit ook de optie in om op maat afwezigheidsberichten te maken. Bedrijven kunnen via de statistieken ook snel zien wat wel en niet werkt en zo dus snel de strategie aanpassen.

 

Bedrijfsprofiel

WhatApp heeft wereldwijd 1,3 miljard gebruikers. Naast makkelijk chatten met bedrijven kunnen gebruikers via het bedrijfsprofiel nuttige informatie over het bedrijf opvragen. Denk dan aan een bedrijfsomschrijving, het centrale e-mailadres, het fysieke adres en de url van de website.

 

De klant krijgt intussen meer duidelijkheid of zij of hij met een persoon of een bedrijf te maken heeft. Pas nadat een klant heeft gezegd dat alle gegevens van het bedrijf overeenkomen en dat de contacten akkoord zijn, kan het een zogenaamd bevestigd account krijgen. De klant zelf hoeft overigens niets extra te downloaden. De functies worden vanzelf in de gewone app geïntegreerd.

 

Gerelateerde berichten...

X