XS4ALL moet blijven start eigen provider buiten KPN

Begin november start het comité ‘XS4ALL moet blijven’ met een eigen provider. Daaraan vooraf gaat een grote crowdfundings-actie. Dat stelt het comité in een bericht met als titel: KPN zet opheffing XS4ALL door, dus… plan B komt er aan!

Volgens het comité wordt het een provider volgens de normen en waarden van de oude zelfstandige provider. “Met de ideologische waarden, de technisch hoogwaardige producten en diensten, de ongeëvenaarde ondersteuning en de cultuur worden overgenomen,” stelt het comité in het bericht. “Een provider waar medewerkers en klanten van XS4ALL -en andere providers- terecht kunnen. Een provider die zich vrij vecht en die strijdt voor jouw digitale belangen.”

De groep wil beginnen met een crowdfunding-actie. “De 54.000 ondertekenaars van de petitie van begin dit jaar voor behoud van de oudste provider van Nederland, krijgen een week eerder toegang,” zo belooft het comité in een nieuwsbrief.

 

Aanleiding

‘XS4ALL moet blijven’ neemt de drastische stap omdat onderhandelingen met KPN om van het voornemen om het merk XS4ALL te schrappen op niets uitliepen.

Op tien januari dit jaar maakte KPN het plan bekend. Volgens de groep is er in de afgelopen tien maanden een heleboel gebeurd, maar KPN ziet nog steeds niet af van het plan. Met de lancering van een eigen provider wil de groep de druk opvoeren.

Zo was er vorige maand de ruzie tussen de ondernemingsraad van van de KPN-dochter en het eigen bestuur die recht tegenover elkaar kwamen te staan. Het bestuur neigde naar instemmen terwijl de OR uit onderzoek concludeerde dat de geplande opheffing van XS4all, KPN enorm veel klanten gaat kosten.

De OR stelt in een officiële reactie dat er een reële mogelijkheid is dat de businesscase tot integratie van XS4ALL in KPN in zijn geheel negatief uitvalt. Dit is één van de bezwaren in het ruim 60 pagina’s tellende advies.

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X