Zorg van Nu bundelt innovaties verstandelijk gehandicapten

innovatie woord in lampjes innovatieagenda innovatielanden

Wie heel veel innovaties voor de zorg van verstandelijk gehandicapten overzichtelijk op één plek zoekt kan terecht op de site van Zorg van Nu. Nieuw is de aandacht voor complexe zorg aan mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/iof ernstige verstandelijke beperking.

De innovaties zijn bedoeld om het werk voor de zorgprofessional efficiënter, prettiger en eenvoudiger te maken. Het is een initiatief van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Op de website Zorg van Nu vinden zorgprofessionals oplossingen voor verschillende zorgsectoren of aandoeningen. Verder is er een stappenplan om te helpen de zorgtechnologie te implementeren in het werkproces. Wat de zorg betreft voor complexe zorg voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag of met een ernstige verstandelijke beperking heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) goede ervaringen verzameld over complexe zorg aan mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Zo kunnen zorgaanbieders leren van elkaars ervaringen, over wat er goed gaat.

Lange en korte termijn

De technologieën die de site behandelt lopen uiteen van epilepsiewaarschuwingssystemen en aangepaste drinkbekers tot slim incontinentiemateriaal. Er is ook voorlichting over een planning-app tegen teveel prikkels en voorlichting en oplossingen om te kunnen gamen met een verstandelijke beperking.

Verder komen ook de langlopende oplossingen aan bod. En dat gaat verder dan oplossingen voor (verzorgers van) verstandelijk gehandicapten. Langer thuis wonen met slimme technologie bijvoorbeeld. Of innovaties bij leven met dementie en in de huisartsenzorg.

De website deelt op verschillende manieren ervaringen met slimme zorg. Het geeft meer bekendheid aan innovaties om zo de kennis over en het gebruik van slimme zorg te vergroten. Op de website komen veel voorbeelden van slimme zorg aan bod. Er is informatie voor zorgprofessionals en (innovatie)managers over het implementeren van tech.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...