App ‘Neonatal Care and Me’ steunt ouders te vroeg geboren baby

app

Ouders met een te vroeg geboren baby krijgen nu steun van een app. Deze Neonatal Care and Me moet ouders de vaardigheden en het vertrouwen geven om voor hun baby’s te zorgen tijdens en na het ziekenhuisverblijf. De app genaamd ‘Neonatal Care and Me’ kwam tot stand in samenwerking met TCS en het South Western Sydney Local Health District.

Premature baby’s hebben speciale behoeften. Het is daarom voor ouders en verzorgers essentieel om over de juiste informatie beschikken om zo goed mogelijk voor hun kind te kunnen zorgen. Het personeel van het Australische South Western Local Health District wilde daarom effectief specifieke vaardigheden en onderwijs bijbrengen om de zorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen. Zo kwam de app tot stand. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

De ‘Neonatale Care and Me’-app is een aanvulling voor ouders en verzorgers op de kwalitatieve zorg, hulp en ondersteuning die ze al krijgen De app biedt hen vaardigheden, training en de nodige begeleiding bij de zorg voor hun te vroeg geboren baby voor zowel tijdens als na het ziekenhuisverblijf. Ook beschikt de app over praktische tips die mensen helpen om zo goed mogelijk te zorgen voor hun baby. Denk aan meten van temperatuur, sondevoeding, vervangen van een zuurstofsonde en tracken van leeftijd en gewicht op de groeimeter.

Samenwerking

De app is ontwikkeld door in samenwerking met ervaren verpleegkundigen en paramedici van neonatale intensive-careafdelingen en speciale zorgafdelingen in ziekenhuizen in het South Western Sydney Local Health District. Om de gegevens voor de eindgebruikers te waarborgen, wordt de app gehost in een veilige, unieke omgeving in de beschikbaarheidszone van TCS (Tata Consultancy Services) in Sydney.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...