Arnoud van der Maas, ING en HCL winnen ‘TOMMIES’

 

Arnoud van der Maas, ING, HCL en ecosystemen rond Enexis, Philps en Randstad hebben donderdagavond, tijdens de drukbezochte Outsource Magazine Diner Show in de Sint Olofskapel te Amsterdam, de Tommie Awards gewonnen. Bovendien wonnen Sandra van Heukelom, Jeroen Naves en Marte van Graafland een prijs voor de beste publicatie van 2017.

Most Inspirational Sourcing Leader

Arnoud van der Maas, Chief Science Information Officer bij Radboudumc, sleepte de prijs in de wacht in de categorie ‘Most Inspirational Sourcing Leader’. De winnaar onderscheidde zich met de invoering van een Digital Research Environment-as-a-Service. “Hij heeft met zijn sterke leiderschap en jarenlange ervaring de juiste competenties om zich heen verzameld, conventies doorbroken, draagvlak gecreëerd bij diverse bestuurders van overheden, bedrijven en onderwijsorganisaties”, aldus de jury. Arnoud van der Maas won met zijn uitverkiezing een MMBA Business & IT-module ter waarde van 6.295 euro, aangeboden door Nyenrode Business Universiteit.

Lovende woorden van de jury waren er voor co-finalist Roel ter Brugge, Manager Innovation & IT bij Independer.nl.

Most Successful Company
In de categorie ‘Most Successful Company in Sourcing’ maakte ING de meeste indruk, door zijn agile way of working ook door te voeren in de relatie met de verschillende outsourcingspartners. “Voor een grote organisatie maakt dit het managen van de omvangrijke contracten zeer overzichtelijk en stuurbaar”, gaf de jury aan. ING won een Team capabilities assessment, verzorgd door The Orchestrate Group, ter waarde van 10.000 euro.
Een sterke runner-up was Flora Holland, dat een ecosysteem-strategie voor innovatie invoerde.

Most Innovative Vendor
HCL dankte de uitverkiezing aan de ontwikkeling van een centrum met network monitoring technologie en data analytics software voor Philips Lighting. De jury: “Hierdoor kan Philips Lighting diensten als voorspellende monitoring van uitval van lichtbronnen aanbieden. Een ware sprong voorwaarts op IoT-gebied.”

HCL ontving uit handen van KPMG een cheque voor een workshop Partnership in innovation ter waarde van 7.500 euro.
Solvinity en myBrand wisten in deze categorie eveneens tot de finale door te dringen. “Zowel Solvinity als Mybrand scoort sinds jaar en dag hoog in de outsourcing recommendation score. Beide partijen presteren namelijk uitstekend binnen de bedrijfskritische IT van hun klanten en maken daar met ondernemerschap grote verbeterslagen”, zo vond de jury.

Ecosystem
In de categorie “Most revolutionary ecosystem’ ging de strijd tussen Philips, Randstad GlobalIT en Enexis B.V.
Philips heeft een ecosysteem opgezet waarin overheden, universiteiten (waaronder Nyenrode) en een consortium van 42 ziekenhuizen deelnemen, om in co-creatie digitale oplossingen te ontwikkelen voor de gezondheidszorg in Polen.Randstad bouwde rond het nieuwe IT Shared Services Centre een IT-ecosysteem met BT, Tata Consultancy Services en Cisco. Dit ecosystem betekent voor Randstad een sprong vooruit, in de richting van een digitale organisatie en een stap van regionale IT-diensten naar wereldwijde.

Enexis heeft de doelstelling voorop te lopen in het behalen van de klimaatdoelstellingen 2030 en de verduurzaming van de energiewereld. Hiertoe is een wendbaar ICT landschap een belangrijke drijver. Het middel om dit landschap te realiseren is een nieuw publiek-privaat ecosystem, met Sogeti, Schuberg Philis en First Consulting.
De jury was van mening dat deze ecosystemen naar hun aard onvergelijkbaar waren en kende drie TOMMIES toe.
Het economisch ecosysteem van Philips en andere partijen in Polen ontving uit handen van Whitebridge een prijs ter waarde van 7.500 euro, namelijk een Collaborative contracting workshop.

Literatuurprijs
De voorzitter van het Platform Outsourcing Nederland, Bart van Reeken, reikte de PON Award Essayprijs voor de beste publicatie van 2017 uit. Deze prijs viel toe aan Sandra van Heukelom, Jeroen Naves en Marte van Graafland, verbonden aan advocatenkantoor Pels Rijcken, voor hun whitepaper ‘Juridische aspecten van blockchain’.

Andere finalisten in deze categorie waren Bart van der Linden, Theo Bosselaers en John de Voogd – (PON Paper ‘Innovatie, samenwerken & ecosystemen’) en Marco Gianotten, Mariane ter Veen & Marius Rietdijk (‘Effectief sturen van samenwerkingsrelaties’, artikel uit jaarboek Outsourcing Performance 2017/2018).

TOMMIES
De TOMMIES, ofwel The Outsource Manager Awards, zijn een initiatief van ICT Media en Outsource Magazine, bedoeld om kwaliteitsverbetering en innovatie te stimuleren bij zowel de leveranciers als de afnemers in de sourcingindustrie.
De jury van de TOMMIES bestaat uit: Eric Wesselman (voorzitter), Head of Digital Transformation bij KPMG Nederland; Anja Dekhuijzen, advocaat en partner bij Whitebridge; Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur CIO Magazine en Boardroom IT; Arno Gerrits, zelfstandig adviseur bij Governance Masters en Sourcing Leader 2014; Pepijn Karsmakers, Director IT bij Heijmans en Sourcing Leader 2016, en Bart van Reeken, advocaat bij Van Doorne Advocaten en voorzitter Platform Outsourcing Nederland (PON).
De jury werd bijgestaan door Raymond Linkers, Director Sourcing bij Metri, en Tjibbe van der Zeeuw, oprichter van Linqhu.

Gerelateerde berichten...

X