Econocom tekent overeenkomst voor 100% overname van BIS Group

Econocom Group heeft de overnameovereenkomsten ondertekend voor het verkrijgen van 100% van de aandelen van BIS Group, een toonaangevende multimedia integrator op de Benelux markt. Deze transactie is nog onder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. BIS Group heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers.

Deze transactie zal Econocom in staat stellen om zich nog verder te versterken in de dynamische multimedia mark markt (indoor en outdoor digital signage, video-conference ruimtes, smart buildings, etc.) en een volledig aanbod in Nederland te ontwikkelen en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux te implementeren.

Econocom heeft daarmee in de vijf belangrijkste landen (België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk) de aanwezigheid van alle drie de bedrijfsactiviteiten, hetgeen een van de doelstellingen van het huidige strategische plan was.

Yann Toutant, CEO van Econocom Nederland: “Door de acquisitie van BIS Group zal Econocom haar klanten een volledig op gebruik gebaseerd model kunnen aanbieden voor alle multimedia integraties. De professionaliteit van BIS, die niet alleen de technologie, maar vooral diepgaande kennis biedt, gecombineerd met de technologische management- en financieringsexpertise van Econocom, zal resulteren in een ‘game changing model’ in hoe bedrijven hun investeringen en de integratie op het gebied van multimedia projecten gaan beheren.”

Jean-Pierre Overbeek, CEO van BIS Group, voegt eraan toe: “Samen met Econocom kunnen we organisaties met meer flexibiliteit ondersteunen in de anticipatie op multimediatrends, het sneller omarmen van nieuwe technologie en de voortdurende innovatie in de manier waarop mensen werken en samenwerken.”

 

Voortzetting gerichte investeringen in groeigebieden

Econocom heeft tevens een niet-controlerend belang in JTRS (40%), een leverancier van technologische oplossingen voor de onderwijssector, verworven. Dit snelgroeiende bedrijf is een Apple en Google Education partner in het Verenigd Koninkrijk. Econocom is al gevestigd in het Verenigd Koninkrijk dankzij haar Technology Management & Financing activiteit.

Ten slotte heeft Alter Way, een satellietorganisatie gespecialiseerd is in open source en DevOps web oplossingen, 100% van het LP Digital Agency verworven, waardoor de omzet verhoogd wordt naar € 15 miljoen. LP Digital Agency is gespecialiseerd in de consultancy van digitale strategieën voor belangrijke accounts

Volgende persbericht: de halfjaarcijfers van 2017 worden op 27 juli a.s., na het sluiten van de beurzen, gepubliceerd..

Gerelateerde berichten...

X