Hoffmann groeit, word jij onze nieuwe digitaal forensisch onderzoeker?

Door een groei en uitbreiding is Hoffmann op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega op de afdeling digitaal forensisch onderzoek. Met ruim 60 jaar ervaring in onderzoek en preventie op het gebied van fraude, integriteit en cybersecurity is Hoffmann het grootste onderzoeksbureau van Nederland. Een unieke kans om bij Hoffmann te komen werken.

Wat ga je doen?

Als digitaal onderzoeker (Forensische IT) participeer je meestal samen met je collega’s in (omvangrijke) onderzoeken naar onder meer fraude, corruptie en bedrijfsspionage. Concreet moet je hierbij denken aan onderzoeken naar onder andere het lekken van vertrouwelijke informatie, CEO- en factuurfraude, anonieme brieven en e-mailberichten, diefstal van goederen, bedrijfssabotage, schendingen van concurrentie- en relatiebeding, inkoopfraude en meer.

Je bent in veel gevallen zelf de leider van het onderzoek. Daarbij onderhoud je het contact met de opdrachtgever vanaf het begin tot aan het einde van het onderzoek. Je bespreekt de aanpak, de voortgang en eventueel de preventieve vervolgstappen na afronding van het onderzoek. Ook onderhoudt je de contacten met partijen, zoals bijvoorbeeld de externe IT-dienstverlener of een advocaat van de opdrachtgever. Het schrijven van rapportages is tevens onderdeel van je takenpakket.

Bovenstaande vertaalt zich concreet naar het volgende:

  • Je voert (diepgaand) digitaal onderzoek uit binnen geautomatiseerde systemen en omgevingen. Daarvoor verzamel en analyseer je op systematische en forensische verantwoorde wijze relevante gegevens.
  • Indien het voor het onderzoek relevant is voer je samen met een collega informatieve en confronterende gesprekken met bijvoorbeeld tipgevers, getuigen of betrokkenen.
  • Op begrijpelijke wijze je (technische) bevindingen, zowel mondeling als schriftelijk, communiceren naar collega’s, opdrachtgevers en belanghebbenden is voor jou gemakkelijk. Het delen van je kennis en onderzoeksresultaten vind je leuk.
Wat is jouw waarde?

De technische bagage waar je over beschikt zorgt dat jij op vindingrijke wijze digitale uitdagingen aan kunt gaan. Elke uitdaging pak je met beide handen aan door je nieuwsgierigheid, vasthoudendheid, creativiteit en leergierigheid. Denk aan het onderzoeken van computersystemen, digitale gegevensdragers en andere digitale databronnen, zoals servers, personal computers, tablets, smartphones, clouddata et cetera, ervaring met incident response is een pre.

 Heb je geen ervaring met onderzoek maar wel werkervaring in de IT (met afgeronde relevant IT-opleiding) en ben je geïnteresseerd in de forensische kant van IT, dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

De waarde die je terugkrijgt

Een uitdagende functie binnen een professionele organisatie, die continu aansluiting zoekt bij veiligheidsontwikkelingen in maatschappij. Bij de functie hoort o.a. een marktconform salaris met 10% vakantiegeld en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Neem de volgende stap

Laat ons de waarde zien die jij kunt toevoegen. Stuur je motivatie en cv naar vacatures@hoffmann.nl. Heb je vragen? Bel ons op 088 298 66 00 of bekijk de vacature pagina hier.

Gerelateerde berichten...