Nederlandse banken in zee met Worldline SEPA en iDeal-transacties

Worldline [Euronext:WLN] – marktleider in de markt voor het Europese betalingsverkeer en transactiediensten – heeft contracten gesloten met twee grote Nederlandse banken. Eén overeenkomst betreft het beheer van nieuwe e-Machtigingsdiensten voor SEPA-automatische incasso’s voorgesteld door de Betaalvereniging Nederland. Het andere contract behelst het beheer van SEPA-transacties voorgesteld door iDEAL, de meest gebruikte betaalwijze in Nederland.

Door deze twee overeenkomsten is Worldline de grootste verwerker van online transacties zonder bankpas in Nederland. Dankzij haar sterke staat van dienst met de verwerking van iDEAL-transacties in combinatie met de nieuwe e-Machtigingsdienst heeft Worldline een goede uitgangspositie om haar elektronische betalingsdiensten uit te breiden in heel Europa. Hierdoor is het voor consumenten mogelijk om eenvoudig en veilig te betalen via telefoon, tablet of pc.

“Onze oplossingen ondersteunen retailers en consumenten met eenvoudige en veilige betaalwijzen die in overeenstemming zijn met SEPA-regelgeving. We zijn erg blij met deze twee belangrijke contracten. Zij illustreren de expertise van onze teams en de kracht en kwaliteit van onze SEPA-oplossingen”, zegt Wolf Kunisch, hoofd van de Global Business Line Financial Processing & Software Licensing en CEE en Managing Director van Worldline. “Deze contracten versterken onze positie als Europees leider in de markt voor elektronische betalingen en als grootste iDEAL-acquisitiepartner voor bedrijven. We willen ons aanbod op het terrein van online bankieren en elektronische betalingen uitbreiden met diensten als e-Identity en elektronische facturen.”

De e-Machtiging (eMandate) van Worldline is gebaseerd op EPC-reglementen. Consumenten geven toestemming via de online portal van hun bank zonder de beveiligde online bankomgeving te verlaten. De crediteur kan er zeker van zijn dat de rekening actief is en de juiste toestemming is gegeven. De e-Machtiging is onder toezicht van de Betaalvereniging Nederland ontwikkeld voor Nederlandse banken. De oplossing voldoet aan de regelgeving voor SEPA-automatische incasso’s en biedt consumenten de mogelijkheid online te betalen met pc, tablet of mobiele telefoon.

In 2014 verwerkte Worldline alle 220 miljoen SEPA-transacties met de iDEAL-betaalmethode. Met de introductie van e-Machtiging op de Nederlandse markt zullen naar verwachting ook SEPA-automatische incasso’s voor online transacties sterk groeien.

 

Gerelateerde berichten...

X