Nieuwe datum voor Overheid 360°

Het jaarlijkse ICT-congres voor de publieke sector is op 10 oktober 2018

Het congres Overheid 360° verschuift van het voorjaar mei naar het najaar. Op woensdag 10 oktober 2018 zal de eerstvolgende editie zijn. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van gemeenten graag zowel het congres Overheid 360° als het VNG/KING Congres Samen Organiseren (Digitale Agenda 2020) bezoeken. Als de congressen in dezelfde periode plaatsvinden moet de bezoeker een keuze maken. Door de congressen te spreiden over het jaar, kunnen bezoekers beide congressen bijwonen. Zo blijven ze het hele jaar op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement voor de publieke sector.

 

VNG/KING is in 2018 wederom als kennispartner actief betrokken zijn bij de invulling van het congresprogramma. Naast VNG/KING zijn ook de Gemeente Utrecht, Ynformed en Native Consulting als founding partners betrokken bij de totstandkoming van een evenwichtig programma. Overheid 360° geeft een overzicht van alle digitale kansen die gemeenten kunnen aanpakken om de organisatie te verbeteren en klaar te stomen voor de toekomst. Van veilig werken in de cloud naar blockchain tot data science.

 

Het eerstvolgende congres staat het thema ‘digitale kansen voor de informatiesamenleving’ centraal. De Nederlandse publieke sector staat voor stevige maatschappelijke opgaven op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid, veiligheid, bereikbaarheid, gezondheid en inclusiviteit. ICT kan bij het realiseren van deze maatschappelijke opgaven een belangrijke rol vervullen.

 

Het kan lastig zijn om overzicht te houden over wat er allemaal speelt en mogelijk is. Daarnaast is het prettig om te zien wat al wordt gedaan door andere publieke organisaties en leveranciers. Daarom geeft Overheid 360° een overzicht van de uitdagingen en kansen die gemeenten, provincies en andere publieke organisaties hebben met het oog op deze uitdagingen.

 

Programma

De programmacommissie van Overheid 360° is al druk bezig met het opzetten van een sterk aanbod in inhoudelijke sessies. Zo kunnen wij nu al bevestigen dat VNG Realisatie komt spreken over Data Security, CIO SSC Servicepunt71 Bert Wolthuis spreekt over het inrichten van een gezamenlijke CIO-office voor de samenwerkingsorganisatie en Raymond Alexander van Gemeente Den Bosch spreekt over Hoe de Taskforce Samen Organiseren gemeenten helpt aan een goed fundament.

 

Over Overheid 360°

Overheid 360° is het jaarlijkse ICT-congres voor de publieke sector. Het congres biedt overzicht, inspiratie en inzicht en is de uitgelezen gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten. Deelname aan het congres is interessant voor medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s, RUD’s en overige publieke organisaties. Overheid 360° vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018 in Jaarbeurs, Utrecht.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X