SAS Analytics: makkelijker inzichten halen uit stortvloed IoT-data

SAS Global Forum introduceert SAS Analytics for IoT. Met deze oplossing speelt SAS in op de behoefte van organisaties om waarde te halen uit data die afkomstig is van the Internet of Things (IoT). Voor de ontwikkeling van SAS Analytics for IoT maakte SAS gebruik van zijn jarenlange kennis en ervaring met het toepassen van analytics op data afkomstig van sensoren en andere apparaten.

SAS Analytics for IoT helpt organisaties grote hoeveelheden data, die met hoge snelheid wordt gegenereerd door sensoren, machines en apparaten, te interpreteren en op basis daarvan slimmere beslissingen te nemen. Dit stelt hen onder meer in staat de veiligheid in productieprocessen te verbeteren, de productkwaliteit te optimaliseren en noodzakelijk onderhoud aan machines te voorspellen.

Onderhoudsbehoefte van machinepark voorspellen
Konecranes, een Finse producent van hijskranen gebruikt SAS om beslissingen te nemen op basis van sensordata. Juha Pankakoski, Chief Digital Officer bij Konecranes: “Het gebruik van analytics ondersteunt onze visie dat we realtime willen weten hoe miljoenen kranen en machines presteren. We gebruiken deze kennis direct om onze operatie veiliger en productiever te maken. Het combineren van big data met betrouwbaarheidsanalyses en simulaties, zorgt ervoor dat we betere voorspellingen kunnen doen. Waar we eerder slechts uitval van een machine konden voorspellen op basis van slechts vijf variabelen en enkele minuten data, kunnen we nu de onderhoudsbehoefte van onze volledige machinepark voorspellen met honderden datavariabelen en daarbij een datahistorie van vier jaar meenemen.”

Voordelen SAS Analytics for IoT

SAS combineert streaming technologie, analytics en domeinkennis om IoT-data om te zetten in inzichten en helpt organisaties:

– Ontdekken welke data ertoe doet
Door slimme filtering kunnen organisaties aan de slag met relevante data en helpt het de kostbare verleiding te weerstaan alle data op te slaan.

– Patronen in de data herkennen
Het combineren van IoT-data met andere contextuele data maakt het makkelijker om interessante patronen te ontdekken.

– Snel en met vertrouwen te handelen
SAS Analytics for IoT brengt krachtige analyse direct in de datastroom. Er kan realtime actie ondernomen worden op signalen terwijl ze voorbij komen; van simpele alerts tot complexe geautomatiseerde antwoorden.

“De IoT-markt ontwikkelt zich wereldwijd”, zegt Dan Vessett, IDC Group Vice President voor Analytics & Information Management. “Om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van bedrijven die sensordata genereren is het belangrijk om analytics centraal te stellen. Zonder predictive analytics is het voor iedere organisatie moeilijk om het volledige potentieel van het IoT te benutten. De oplossing van SAS is een logische keuze of een organisatie nu actief is in de maakindustrie, energiemarkt, retailbranche of iedere andere sector die werkt met apparaten die zijn voorzien van sensoren.”

 

Gerelateerde berichten...

X