Sodexo kiest voor Cloud BI Services

Strategische informatie en analytics als een service

Sodexo heeft besloten om al haar activiteiten op het gebied van Business Intelligence (BI) en Data Warehousing uit te besteden aan de in Woerden gevestigde BI-specialist Inergy. Beide partijen kwamen een contract voor drie jaar overeen.

Sodexo gaat voor haar managementinformatie en voor haar operationele informatie gebruikmaken van Inergy’s Managed BI Services. Op basis van aangeleverde transactiegegevens uit diverse bronsystemen genereert Inergy stuurinformatie voor het management in de vorm van rapportages, dashboards en KPI-scorecards. Die actuele stuurinformatie maakt dat het management snel kan beslissen op basis van de juiste, volledige en actuele informatie. Het ondersteunt Sodexo daarnaast bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor haar klanten.

Stuurinformatie per dienst
Sodexo levert een breed pakket facilitaire diensten aan het bedrijfsleven, overheidsdiensten, zorg- en onderwijsinstellingen en zelfs boorplatformen. Het serviceaanbod omvat onder andere gebouwbeheer, beveiliging, wagenparkbeheer, restauratieve voorzieningen en vele andere facilitaire services, die maken dat klanten van Sodexo zich volledig kunnen richten op hún kernactiviteiten. Een dienstenaanbod dat zó uitgebreid is, verdeeld over vijf werkmaatschappijen, vraagt om krachtige Business Intelligence. “Het is voor ons van groot belang om het overzicht te houden op de resultaten van onze dienstverlening”, licht Martijn van der Woerdt, CFO bij Sodexo toe. “Stuurinformatie per dienst is noodzakelijk voor ons management. Daarnaast geloven wij dat analytics en discovery een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van onze ambities. Inergy heeft ons kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van hun Cloud BI Services.”

Gedeelde kosten
“Steeds meer bedrijven weten ons te vinden”, vertelt JanKees Lampe, CMO van Inergy. “We bieden functionaliteit, performance, flexibiliteit en een korte time-to-market voor bedrijven. En dat tegen gedeel-de en dus lagere kosten. We hebben meer dan 350 manjaar kennis en ervaring op het domein van Data Warehousing, Business Intelligence en Analytics in huis. Die staat klanten ter beschikking op onze Managed BI Services infrastructuur. Wij garanderen klanten de beschikbaarheid en continuïteit van strategische informatie en analytics zonder dat zij daarvoor zelf grote investeringen in specialistische kennis en in dure infrastructuur hoeven doen. Inmiddels bieden wij ook Cloud services voor unstructured data en data discovery. We zijn er trots op met onze services een bijdrage te kunnen leveren aan Sodexo’s ambitie en succes!”

Gerelateerde berichten...

X