Zwarte Cross kiest voor tweede jaar op rij Extreme Networks als Technology Partner

Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) verzorgt deze zomer voor de tweede keer op rij, samen met partner Indicium B.V., de netwerkoplossingen tijdens Zwarte Cross. Het grootste betaalde sport- en muziekfestival van Nederland en grootste outdoor motorcrossevenement in de wereld vindt plaats van 18 tot en met 21 juli in Lichtenvoorde.

Als Technology Partner fungeert Extreme Networks met zijn Smart OmniEdge™-oplossing als de netwerkruggengraat van het snelgroeiende festival. Zo biedt het bedrijf een betrouwbare wifi-verbinding voor de 200.000 bezoekers van het evenement en ondersteunt het cruciale toepassingen en back-of-house-systemen.

Het festival, dat plaatsvindt in de Achterhoek, biedt een unieke combinatie van motorcross, muziek, stunts, theater en cabaret. Het evenement is enorm gegroeid sinds de 1.000 bezoekers op de eerste editie in 1997. Dit jaar bestaat het festival uit 33 podia en beslaat een gebied van 160 hectare, verdeeld over drie ‘dorpen’.

Hierdoor ontstaat de behoefte aan meer ondersteunend personeel. Indicium B.V., integrator van (draadloze) LAN- en mobile computing-technologieën, verzorgt dit jaar samen met Extreme Networks de uitgebreide technologie-infrastructuur.

Extreme Elements™ van de Smart OmniEdge-oplossing, waaronder ExtremeMobility™-toegangspunten en ExtremeAnalytics™-, ExtremeLocation™- en ExtremeGuest™-applicaties garanderen veilige en betrouwbare netwerktoegang tijdens Zwarte Cross. Bovendien worden zo waardevolle inzichten verzameld over bezoekers en hun gedrag, om een betere bezoekerservaring, personeelscommunicatie en levering van netwerkdiensten te realiseren.

 

Belangrijkste voordelen:

Uitgebreide wifitoegang. Vorig jaar maakten ruim 10.000 festivalgangers verbinding met het door Extreme mogelijk gemaakte festivalnetwerk, waarbij elk moment tot 3.200 mensen tegelijk met het internet waren verbonden. Alleen al op de tweede dag van het festival werd vanaf de mainstage bijna zes terabyte aan data overgedragen via het openbare netwerk. Dit jaar wordt het netwerk nog verder uitgebreid met meer dan 280 ExtremeMobility-toegangspunten op zowel het festival- als campingterrein.

 

Perfecte netwerkprestaties voor een betere klantervaring.

Extreme’s Guest Gateway biedt Zwarte Cross de mogelijkheid netwerkdiensten aan te bieden op basis van het gedrag en de voorkeuren van bezoekers. Bovendien garandeert het een optimale werking van het netwerk door laag drie tot en met zeven van de netwerkdiensten die nodig zijn tussen het netwerk op de Zwarte Cross en het internet te verzorgen.

Een Personal Area Network (PAN) voor alle gastgebruikers scheidt al het verkeer van andere op het wifinetwerk, om de kans op cybersecurity-dreigingen te verminderen en de netwerkefficiëntie te verbeteren.

Beter inzicht in applicatiegebruik en gebruikersgedrag. Naar aanleiding van een succesvolle trial in 2018, wordt de ExtremeAnalytics-oplossing – voor meer inzicht in gebruikerservaring binnen het netwerk, patronen in mobiel gebruik en garantie van een optimale gebruikerservaring – toegepast binnen het operationele en gastnetwerk. Dankzij de waardevolle inzichten die met andere partijen kunnen worden gedeeld voor marketingactivaties tijdens en na het festival, kan de oplossing resulteren in een extra inkomstenstroom voor de Zwarte Cross.

 

Geoptimaliseerde people flow.

De Extreme Location-applicatie biedt krachtige, locatiegebaseerde inzichten en trends, zoals waar bezoekers en personeel zich bevinden, hoe ze zich verplaatsen over het festivalterrein en de drukste delen van het terrein. Het geeft het festivalmanagement de mogelijkheid om direct op de behoeften van de klant te reageren, gebaseerd op zowel realtime- als historische locatieanalyses.

Norman Rice, Chief Marketing, Development and Product Operations Officer bij Extreme Networks:
“Een intelligent, schaalbaar en veilig netwerk is de hoeksteen van elk grootschalig evenement. Bezoekers willen continu content delen en festivalorganisatoren die aantrekkelijk willen blijven voor de volgende generatie festivalgangers moeten investeren in een goede netwerkinfrastructuur om een optimale connectiviteit en ervaring mogelijk te maken. Via ons technologiepartnerschap bieden we Zwarte Cross een robuuste infrastructuur geoptimaliseerd voor een uitdagende outdoor-omgeving, maar ook backend-analyse en de mogelijkheid om weloverwogen beslissingen te nemen en zo de efficiëntie van het netwerk te verbeteren, met een beter evenement als resultaat.”

Ronnie Degen, organisator van en het zakelijke brein achter Zwarte Cross: “De moderne hyper-connected consument verwacht een kwalitatieve, betrouwbare mobiele ervaring, waar hij ook is. Het is onze missie om ook tijdens Zwarte Cross aan die eisen te voldoen. Onze samenwerking met Extreme Networks in 2018 leverde ons een robuuste wifi-oplossing, waardoor we dekking en capaciteit konden uitbreiden, het aantal gelijktijdige gebruikers konden vergroten en een betere connectiviteit dan ooit behaalden – wat allemaal bijdroeg aan de algemene gebruikerservaring. In 2019 gaan we nog een stap verder. We kijken ernaar uit om te zien hoe ons uitgebreidere en sterkere netwerk ons niet alleen meer inzicht zal geven in de mobiele ervaring op het festivalterrein, maar ook in hoe we technologie op een creatieve manier kunnen inzetten om onze diensten uit te breiden. Ons voornaamste doel is om mensen een leuke tijd te bezorgen en de juiste technologie maakt dat mogelijk.”

Hans Nolen, directeur van Indicium B.V.: “We kijken ernaar uit om opnieuw samen te werken met Extreme Networks en de verschillende netwerkoplossingen optimaal te ondersteunen. Zelfs in de meest uitdagende en unieke omgevingen vereisen organisaties zoals Zwarte Cross netwerkoplossingen om aan hun specifieke operationele behoeften en verwachtingen te voldoen. Onze uitgebreide ervaring op het gebied van grootschalige technologie-implementaties in de evenementenbranche betekent dat we er samen met Extreme Networks klaar voor zijn om er dit jaar een nog groter en beter spektakel van te maken.”

Gerelateerde berichten...

X