Bonus topbestuurders Apple ook om diversiteit en milieu

ICT-sector vrouwen en mannen

De eventuele bonussen van topbestuurders van Apple hangen voortaan ook af van de resultaten rond diversiteit en milieu. Het nieuwe beleid gaat meteen dit jaar in.

Ook hangen de verdiensten van de topbestuurders voortaan mede af van de prestaties in de duurzame energie en andere sociale kwesties. De Amerikaanse techreus deed daarvoor een aanvraag bij beurswaakhond SEC, Securities and Exchange Commission.

Beleidswijziging

De beleidswijziging moet de leidinggevenden volgens het ingediende document aansporen “om te voldoen aan hoge waardengedreven leiderschapsnormen. Dit staat nu naast het doel van het behalen van sterke financiële resultaten”. Hoe een topbestuurders de nieuwe doelen moeten realiseren is overigens nog niet bekend. Het staat niet in het document zelf en ook is er geen verdere toelichting op het besluit.

Wel is duidelijk dat de te behalen drempels voor het ontvangen van bonussen en de doelstellingen op financieel gebied van het bedrijf niet zullen veranderen. Dat betekent de eventuele bonus met 10 procent verhoogd of verlaagd kan worden al naar gelang de doelstellingen wel of niet worden gehaald.

Voetafdruk

“We nemen al jarenlang het voortouw bij de verkleining van onze ecologische voetafdruk. We streven ernaar dat al het materiaal voor alle producten en verpakkingen 100 procent gerecycled is. We zijn ervan overtuigd dat diversiteit een drijvende kracht is achter innovatie. Het is de sleutel tot ons succes.”

Om het eigen bestuur diverser te maken maakte het bedrijf gisteren bekend dat de CEO van de College Futures Foundation Monica Lozano, toetreedt tot de directie van Apple.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X