CNCF-lid Akamai verhoogt zijn lidmaatschap naar Goud

CMDC Akamai

Tijdens de KubeCon + CloudNativeCon Europe in Parijs, kondigde cloudprovider Akamai gisteren aan dat het zijn investering in het cloud native ecosysteem verhoogt en 1 miljoen dollar reserveert aan tegoeden voor CNCF-computerinfrastructuurprojecten. De Cloud Native Computing Foundation® (CNCF®), die duurzame ecosystemen bouwt voor cloud native software, maakte tijdens de conferentie bekend dat Akamai zijn lidmaatschap heeft verhoogd naar Goud.

Akamai exploiteert het meest gedistribueerde cloudplatform ter wereld, gebouwd voor bedrijven die betere ervaringen willen leveren door workloads dichter bij gebruikers, apparaten en databronnen uit te voeren. Het cloudplatform van Akamai is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne applicaties die hogere prestaties, lagere latentie en ware wereldwijde schaalbaarheid vereisen, die huidige cloudarchitecturen niet kunnen bieden. Toonaangevende bedrijven over de hele wereld kiezen Akamai om hun digitale ervaringen te bouwen, te leveren en te beveiligen – waardoor het leven voor miljarden mensen, miljarden keren per dag beter wordt.

“Cloud native ontwerp is cruciaal voor het bouwen van een meer gedistribueerde en open cloud,” zei Ari Weil, Chief Cloud Evangelist bij Akamai. “Onze betrokkenheid bij de cloud native gemeenschap vergroten is een sleutelonderdeel van onze inspanning om een open platform voor ontwikkelaars te bouwen en projecten te ondersteunen die bedrijven helpen edge-native applicaties te bouwen en te schalen. Cloud native technologieën geven onze klanten de flexibiliteit om software naar ons platform te brengen die het beste past bij hun workloadvereisten en goedgekeurde architecturen, in tegenstelling tot die voorgeschreven door een meer gecentraliseerde, platformgerichte aanbieder.”

Akamai heeft diepe, gevestigde wortels in de open source gemeenschap. Akamai is zowel een consument van als een bijdrager aan open source projecten, en dat is het al sinds de oprichting. Akamai heeft bijgedragen aan de Linux-kernel om deze veiliger te maken en heeft deelgenomen aan projecten die de Levchin Prijs voor cryptografie hebben gewonnen. Akamai onderhoudt ook Fingerbank, het grootste apparaatherkenningsrepository van de industrie, als open source. Akamai-ontwikkelaars zijn actieve bijdragers aan verschillende door CNCF gehoste projecten, waaronder Envoy en Trousseau. En in 2022 verwierf Akamai Linode, een pionier op het gebied van Linux-cloud, gevolgd door Ondat in 2023, een aanbieder van cloudgebaseerde opslagtechnologie met een Kubernetes-native platform voor het uitvoeren van stateful applicaties overal op schaal. Het cloudbedrijf is gecertificeerd als onderdeel van het CNCF Certified Kubernetes Conformance Program. Zijn Linode Kubernetes Engine is een volledig beheerde K8s-containerorkestratiemotor voor het implementeren en beheren van gecontaineriseerde applicaties en workloads.

“We zijn verheugd om Akamai’s upgrade naar Goud te verwelkomen,” zei Chris Aniszczyk, CTO van CNCF. “Investeringen van organisaties zoals Akamai helpen ervoor te zorgen dat de cloud native gemeenschap kan blijven groeien, samenwerken en innovatie kan stimuleren in verschillende industrieën.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...