5 tips voor het beginnen van een eigen webshop

Sinds de corona crisis zijn mensen meer en meer online bezig. We zijn veranderd van banen, waardoor veel mensen tot nieuwe inzichten zijn gekomen. Want ja, had je het echt nog 20 jaar volgehouden bij je oude baan? Het komt daarom veel voor dat mensen hun droom zijn gaan volgen en voor zichzelf zijn begonnen. Een van de dingen waar mensen voor kiezen is het starten van een eigen webshop. Door een product op de juiste manier aan te bieden, kun je hier gewoon een lekker inkomen mee verdienen. Om jou op weg te helpen geven wij jou 5 tips voor het beginnen van een eigen webshop.

1. Kies het juiste platform

Natuurlijk zijn er een hoop dingen waar je goed op moet letten tijdens het starten van je eigen webshop. Daar komen we later nog op terug. Eén van de belangrijkste zaken is dat je een flexibel e-commerce platform kiest. Op deze manier heb je binnen no-time een geweldige eigen webshop tot je beschikking en hoef je niet maandenlang te tobben. Er komt natuurlijk wel het nodige qua ICT techniek bij kijken. Met name een Magento webshop is hier overigens een zeer geschikte optie voor. Zonder dat jij grote investeringen moet doen, begint de verkoop van jouw producten of diensten al voor je het door hebt. En dan kan je hem ook nog eens geheel naar eigen wens bouwen of laten bouwen.

2. Unieke, eigen producten

Het is lastig, maar het is de uitdaging om met unieke, eigen producten op de markt te komen. Je kunt wel met een doorsnee magnetron komen, maar grote kans dat mensen deze het liefst bij bijvoorbeeld de Media Markt halen. Zorg daarom dat er iets in jouw dienst of product is dat net weer even afwijkt van het normale. Zo kicken veel mensen tegenwoordig duurzame producten. Maak jij duurzame vegan chocolade? Laat dit dan ook zeker terugkomen op je webshop. Dit interesseert mensen nu eenmaal. Buiten dat is het toch het leukste om dicht bij jezelf te blijven? Tevens erg goed voor het verhaal van je bedrijf.

3. SEO-proof

Een niet te onderschatten onderdeel van een webshop is het SEO gedeelte. Je moet er namelijk voor zorgen dat alle teksten en afbeeldingen voldoen aan de SEO voorwaarden van het moment. Deze kunnen nog wel eens veranderen, waardoor het raadzaam is goed op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen. Het gaat hierbij vooral om de manier waarop je schrijft, welke kopjes en focus keywords je gebruikt en dat je de juiste afbeeldingen voorziet van de juiste alt-teksten. Op deze manier ben je al een heel eind op weg. Ben je nu zelf niet zo’n schrijver? Besteed het dan lekker uit. Je gaat er later alleen maar profijt van hebben.

4. Keep it simple

Het gebeurt meer dan eens dat mensen met een webshop allerlei ingewikkelde features willen toepassen. Dit kan je zeker doen, aangezien het heus wat gave extraatjes kan opleveren. Echter betekent dit ook dat je meer onderhoud nodig hebt en dat het risico op eventuele fouten op de website toeneemt. En ervan uitgaande dat jij geen expert bent op het gebied van codering en allerlei andere moeilijke woorden, kan dit je een hoop geld gaan kosten. Houd het daarom makkelijk. Laat zien wat je wilt zien op je eigen, toffe manier.

5. Zorg voor goede foto’s/video’s

Als er iets is waar potentiële klanten op kicken is het wel mooie foto’s en/of video’s. Zorg er daarom ten allen tijde voor dat je producten of diensten zijn voorzien van mooie bijpassende beelden. Dit kan zomaar eens de doorslag voor een klant geven om iets bij je te kopen. Voor het maken van goede video’s en foto’s geldt overigens hetzelfde dan voor de SEO teksten. Kan je dit nu niet zelf? Doe het dan ook niet. Elke ondernemer moet wel eens investeren, waarna je er later altijd achter komt dat het voor goede redenen was. Zo ook deze laatste tip.

Pak het goed aan

Na het lezen van dit artikel hopen we dat je met iets meer informatie gaat starten aan je eigen webshop. Hoe stoer overigens dat je dit gewoon gaat doen. Er is weinig leukers dan iets doen in je leven waar je echt plezier uit haalt. Zeker als dit om je werk gaat. Ga er daarom voor, lees je goed in en zorg dat je het op de juiste manier aanpakt. Zo kun je jarenlang genieten van een op en top professionele en goed draaiende webshop.

Gerelateerde berichten...

X