9 manieren om je online vindbaarheid te vergroten

Online vindbaarheid is erg belangrijk als je een website hebt. Een website heb je namelijk niet voor niets. Je website is je visitekaartje en brengt je nieuwe klanten. Het kan ook zijn dat je een webshop hebt en hier producten verkoopt. Wat de reden ook is, je website zal bezoekers moeten hebben om geld op te leveren. Om bezoekers te krijgen moet je website gevonden worden. Hoe je je online vindbaarheid kunt vergroten lees je hier.

1. Vind de juiste zoektermen

Online beter zichtbaar worden begint bij het vinden van de juiste zoektermen. Hierbij is het belangrijk dat je vanuit je klant denkt. Op welke woorden of combinaties van woorden zoekt hij om een oplossing te vinden voor zijn probleem? Die oplossing is natuurlijk jouw product of dienst. Een andere manier om te bepalen welke zoektermen je moet gebruiken is door te kijken naar de zoektermen die je concurrenten gebruiken.

2. Laat de zoektermen terugkomen op je pagina’s

Heb je in beeld welke zoektermen je moet gebruiken is het tijd om deze terug te laten komen op je website. Door dit te doen worden je pagina’s beter gevonden op deze zoektermen. De zoekterm laat je terugkomen in de paginatitel, de koppen, de tekst en de meta description. Vergeet ook de alt-tags niet. Dit zijn de alternatieve beschrijvingen van de afbeeldingen op je website.

3. Deel waardevolle informatie

Voorzie je website van informatie die waardevol is voor de bezoeker en goed aansluit bij de zoektermen die je gebruikt. Het is belangrijk dat de tekst die je schrijft prettig leesbaar is voor de bezoeker. Ook het schrijven van unieke teksten is belangrijk. Tekst kopiëren en plakken levert je een penalty op van Google. De zoekmachine zal je pagina dan niet indexeren.

4. Afbeeldingen

Naast tekst vindt Google ook afbeeldingen belangrijk. Ziet je website er niet aantrekkelijk uit en bestaat deze alleen uit grote lappen tekst zonder afbeeldingen om de tekst te ondersteunen, dan heeft dit een negatief effect op de vindbaarheid van je website. Als je afbeeldingen gebruikt, zorg er dan wel voor dat er geen copyright op de foto’s zit of dat je deze van te voren koopt. Zorg er ook voor dat de afbeelding niet te groot is, dit heeft een negatief effect op de laadtijd.

5. Linkbuilding

Ook linkbuilding is belangrijk voor je online vindbaarheid. Wat is linkbuilding precies? Iedere website heeft een bepaalde waarde. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren: de leeftijd van het domein en het aantal relevante websites dat verwijst naar jouw websites. Hoe meer relevante websites verwijzen naar jouw website, hoe belangrijker en betrouwbaarder jouw website is in de ogen van Google. Dit zorgt ervoor dat je website hoger scoort in Google. Door te zorgen dat er links naar jouw website op andere relevante websites staan kun je je online vindbaarheid vergroten.

6. Zorg dat je je website regelmatig update

Ook het regelmatig updaten van je website is belangrijk voor je online vindbaarheid. Websites die vaak aangepast worden scoren hoger in de zoekresultaten omdat Google ervan uitgaat dat deze websites over content beschikken die up to date is. Heb je niet de tijd om je website steeds te optimaliseren dan kun je er ook voor kiezen om je zoekmachie optimalisatie uit te besteden.

7. Interne links

Niet alleen externe links naar je websites zijn belangrijk, ook de structuur van je interne links is belangrijk. Is de interne linkstructuur van je website in orde dan helpt dit Google om je pagina’s makkelijker te indexeren. Door de interne links ziet Google welke pagina’s belangrijk zijn.

8. De laadtijd van je website

Ook de laadtijd is van belang als je wilt dat je website goed gevonden wordt. Websites met een lange laadtijd worden lager gepositioneerd in de zoekresultaten. De laadtijd is afhankelijk van een aantal dingen. De server waarop de website draait heeft invloed, maar ook de javascripts, de grootte van de afbeeldingen en de bestanden hebben invloed op de laadtijd.

9. Maak gebruik van social media

Ook het gebruiken van social media kan zorgen voor meer verkeer naar je website. Door een interessante post te doen op je Facebook-pagina of op Instagram met een link naar je website kun je makkelijk je doelgroep naar je website leiden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...