De race naar hybride multicloud-interoperabiliteit

De groei in adoptie van hybride multicloud- en containertechnologieën neemt toe. Door controle te krijgen over aspecten als kosten, beveiliging en performance, worden organisaties in staat gesteld flexibel en dynamisch in te springen op de veranderingen waaraan ze onderhevig zijn.

In het Worldwide Cloud 2020 Predictions-rapport stelt analistenbureau IDC dat in 2022 meer dan 90% van de ondernemingen wereldwijd vertrouwt op een mix van dedicated private clouds, meerdere publieke clouds en legacy dataplatforms. Uit het 2021 State of Enterprise Open Source Report van Red Hat blijkt eveneens dat bijna de helft van de organisaties containers al in zijn productieomgeving gebruikt. Containers combineren applicatiecode samen met de bijbehorende configuratiebestanden, bibliotheken en afhankelijkheden die nodig zijn om de app uit te voeren. Voordeel van een container is dat deze gemakkelijk te verplaatsen is tussen de verschillende cloud-infrastructuren.

De beginfase

Het bouwen en beheren van hybride multicloudomgevingen, wat een ingewikkelde onderneming is, staat bij veel organisaties nog in de kinderschoenen. Nutanix en Red Hat werken samen om klanten met deze complexiteit te helpen. Klanten kunnen zo gecontaineriseerde applicaties te bouwen op het Nutanix Acropolis Operating System, met behulp van Red Hat OpenShift. “De combinatie van de twee platformen maakt hybride multicloud applicatieontwikkeling makkelijker”, zegt Ron Pacheco, directeur productmanagement bij Red Hat hierover. “Veel klanten hebben interesse in de interoperabiliteit of de gelijktijdige inzet van Nutanix- en Red Hat-producten.”

Hij voegt eraan toe dat bestaande bedrijfs- en IT-modellen onder druk komen te staan door veranderingen in de marktdynamiek. Dit vraagt om versnelde integratie en interoperabiliteit tussen verschillende omgevingen. “Onze klanten moeten wellicht voldoen aan nieuwe wettelijke compliance-regels, terwijl ze legacy klantenbestanden en legacy-producten moeten blijven ondersteunen. Maar ze moeten ook innoveren om de oprukkende concurrentie het hoofd te bieden”, aldus Pacheco.

Samenwerking voor eenvoud

De alliantie tussen Red Hat en Nutanix brengt OpenShift en het Nutanix Cloud Platform samen. Het Nutanix Cloud Platform biedt een abstractielaag bovenop de onderliggende IT-infrastructuur, en zorgt voor gecentraliseerde beheermogelijkheden en overzicht. Open source containers, mogelijk gemaakt door OpenShift, maken een applicatieverplaatsing naar een andere infrastructuur met een paar muisklikken tussen deze omgevingen mogelijk. OpenShift is de voorkeurskeuze voor Kubernetes op het Nutanix Cloud Platform.

Gezamenlijke ondersteuning en engineering

Nutanix en Red Hat hebben ook toegezegd de ondersteuning voor gezamenlijke klanten te optimaliseren. Ze volgen een gezamenlijke engineering roadmap om een degelijke productinteroperabiliteit te leveren. Ook bieden ze toegang tot professionele certificeringsprogramma’s en productoverstijgende trainingen.

“Met dit soort samenwerkingsverbanden komt de ondersteuning van beide kanten”, zegt Pacheco. “Een klant moet erop kunnen vertrouwen Red Hat of Nutanix te kunnen bellen en de juiste support te krijgen.” Ook werken de engineering-teams samen om problemen sneller te verhelpen en de supportorganisaties te informeren over bevindingen.

Zorgdragen dat OpenShift eenvoudiger is te installeren en te implementeren op een Nutanix-platform is één van de eerste punten op de roadmap. “Onze engineering-teams streven integratie in een toekomstig OpenShift-aanbod, zodat het gewoon een geautomatiseerde installatie wordt. We mikken op de tweede helft van 2022”, aldus Pacheco

Nutanix Week

Van 7 tot 11 februari 2022 zendt Nutanix elke dag een talkshow uit met klanten en andere IT-experts, waaronder Red Hat, over verschillende IT-onderwerpen. Voor meer informatie en registratie, klik hier.

Auteur: Ton-Pieter Lenderink, Manager Channel, OEM & Alliances, Nutanix

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X