Connected car is dichterbij dan menigeen denkt

connected car

Waarom nog via een app op je telefoon de thermostaat hoger zetten als je  connected car volautomatisch kan doorgeven hoe laat je thuiskomt? En hoe handig is het als je auto aan je huis vertelt dat je op vakantie bent en dat de verlichting aan moet als het donker wordt. Inbraakpreventie dankzij de connected car lijkt toekomstmuziek. Toch is het dichterbij dan menigeen denkt.

De meeste mensen denken bij connected car aan ontwijken van files. Of aan stoplichten die zich aanpassen aan de verkeersdrukte. Toch gaat een connected car een veel integraler deel uitmaken van ons leven.

 

Gemak

Volgens George de Boer, hoofd van Connected Car Initiatives bij TomTom Telematics, ligt de meerwaarde van een connected car in het verhogen van de veiligheid en in het bieden van gemak.

Om dit te realiseren is het nodig dat drie nu nog relatief gescheiden terreinen bij elkaar komen. Het eerste is de auto als bron van verkeersinformatie. Die data wordt gebruikt om real-time te monitoren waar files staan. Maar ook om te voorspellen waar op een bepaalde dag files zullen gaan ontstaan.

Het tweede terrein is de auto als bron van infotainment. Dit betreft alle voordelen die de bestuurder en bijrijders hebben van het feit dat de auto connected is. Denk aan het feit dat de auto een wifi-hotspot is.

Het derde gebied is de auto als generator van voertuigdata. Data over je rijgedrag, maar ook de onderhoudsstatus van remmen, banden, accu en wat dies meer zij.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van september.

Gerelateerde berichten...

X