DINL: Coalitieakkoord vol digitale ambities

internet sidn mobiel internet platformdiensten

DINL is positief over de digitale paragraaf in het coalitieakkoord. Sommige partijen noemen de inhoud wat mager, maarde brancheorganisatie van aanbieders in de de digitale infratstructuur spreekt in een reactie van een flinke stap vooruit.

Wat DINL voornamelijk positief stemt is dat er voor het eerst in de geschiedenis een coalitieakkoord op tafel ligt waarbij ‘digitaal’ een eigen paragraaf heeft bij de economische kansen in plaats als IT-subonderwerp binnen veiligheid, telecom of overheid.

“Eindelijk is er na al die jaren erkenning voor onze oproepen voor meer regie vanuit de overheid voor Nederland als digitale hub.”Dat zegt Michiel Steltman, Directeur Stichting DINL in een reactie.

“Daarnaast is er ook erkenning voor het actief samenwerken tussen overheid en organisaties in de digitale sector en PPS als oplossing voor digitale weerbaarheid. Dat laatste is iets waar we als DINL altijd voor hebben gepleit en gestreden. Vanaf nu zal er niet langer meer staan dat ‘Justitie iets gaat doen’, maar dat ‘DTC, NCSC, bedrijven en wetenschappers dit samen gaan oplossen.'”

Samenwerking

Verder is DINL ook zeer positief over de toekomstige betere samenwerking tussen digitale toezichthouders. De organisatie wijst de overheid daar al heel lang op. Wel blijft volgens Steltman in het coalitieakkoord een vraag onbeantwoord. “Wie gaat dit vanuit het kabinet over 3 tot 13 departement regisseren? Vanuit DINL hopen we dat de hoofdpersonen aan de formatietafel in gaan zien dat een digitaal bewindspersoon voor deze ambitieuze plannen noodzakelijk is.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...