Benut werken in de Cloud optimaal

Benut werken in de Cloud optimaal

Met de opkomst van hybride werken, waarbij thuiswerken bijna net zo vanzelfsprekend is als op kantoor zijn, speelt de Cloud een cruciale rol in deze nieuwe werkrealiteit. Maar hoe benut je de volledige potentie van werken in de Cloud? In deze blog duiken we in de wereld van Cloud-computing en geven we praktische tips om je Cloud-ervaring te optimaliseren.

10x tips hoe je optimaal in de Cloud kunt werken

Misschien werk je al in de Cloud of wil je op korter termijn de overstap maken naar de Cloud. Werken in de online werkomgeving is een blijvend proces. Optimaliseren dient onderdeel te zijn van het werkproces. Hoe werk je efficiënt én veilig online?

 1. Kies de juiste Cloud-serviceprovider: niet alle Cloud-diensten zijn gelijk. Zoek naar providers die betrouwbaar zijn en de functies bieden die je nodig hebt.
 2. Beveilig je gegevens: implementeer de minimale beveiligingsfuncties welke standaard worden aangeboden zoals sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie.
 3. Organiseer je bestanden: Spreek op organisatieniveau spelregels af hoe je met data omgaat, hoe de structuur eruit ziet en hoe dit onderhouden gaat worden.
 4. Maak regelmatig back-ups: voorkom gegevensverlies door extern back-ups te maken.
 5. Optimaliseer de toegang voor teamleden: Zorg ervoor dat de juiste personen toegang hebben tot de juiste bestanden.
 6. Werk met cloud-native apps: profiteer van de integraties en efficiëntie van apps die voor de Cloud zijn gebouwd waardoor je tijd bespaart en efficiënter kunt werken
 7. Gebruik slimme synchronisatie-opties: houd lokale en Cloud-bestanden gesynchroniseerd zonder dat het je opslagruimte kost.
 8. Laat een expert meekijken: Kies voor het gelijk goed instellen en neerzetten van het cloudplatform. Kies voor ICT uitbesteden, zodat je zo optimaal en veilig mogelijk kunt werken.
 9. Train jezelf en je team: kennis over veilig en efficiënt gebruik van de Cloud is cruciaal.
 10. Evalueer en pas aan: blijf je Cloud-gebruik regelmatig evalueren en aanpassen aan je veranderende behoeften.

5x veelvoorkomende obstakels

In de Cloud werken heeft nog wel eens zijn uitdagingen. Voorkomen is beter dan genezen. Stel je Cloud juist in, en voorkom onderstaande fouten:

 • Nalatigheid in beveiliging: onderschat nooit het belang van sterke beveiligingspraktijken.
 • Ongeorganiseerde bestandsopslag: een rommelige documentenopslag is als een naald in een hooiberg.
 • Overmatige toegangsrechten: meer toegang dan nodig vergroot het risico op datalekken.
 • Vergeten back-ups te maken: een fout die je je als grote organisatie en als kleine organisatie niet kunt veroorloven.
 • Weerstand tegen verandering: het niet omarmen van nieuwe Cloud-technologieën kan je achter laten lopen en zorgen dat er niet efficiënt kan worden gewerkt. It’s Possible helpt bij de adoptie van de nieuwe manier van werken en bied trainingen aan werknemers, zodat het hele team vertrouwd wordt met online werken.

Werken in de Cloud biedt ongekende mogelijkheden om je werk efficiënter, veiliger en flexibeler te maken. Met deze tips en bewustwording van veelvoorkomende valkuilen ben je goed op weg naar een geoptimaliseerde Cloud-ervaring.

Lees ook: