Fout mail Microsoft Exchange opgelost

Microsoft logo

De fout in Microsoft Exchange, waardoor er geen mail meer aankwam, is hersteld. In de e-mailservers van de dienst stond een datumfout, waardoor mailverkeer via Exchange 2016 en 2019 bleef hangen.

Om hoeveel mails het ging en hoe groot het softwareprobleem was, maakte het bedrijf niet bekend. Het zou volgens een blogbericht van het bedrijf niet gaan om een gat in de beveiliging. De automatische malwarescanner van Microsoft Exchange zou niet overweg hebben gekund met de nieuwe datum 01-01-2022.

Het bedrijf heeft intussen een oplossing beschikbaar die bruikbaar is voor systeembeheerders. Dat kan zowel handmatig als automatisch. Beide oplossingen staan op de site van Microsoft. Het bedrijf waarschuwt wel dat het verhelpen van het probleem met Microsoft Exchange enige tijd gaat duren.

Na implementatie komen de opgespaarde mails alsnog bij de ontvangers aan. Er gaat dus niets verloren, verzekert het bedrijf.

In reacties van systeembeheerders onder het bericht valt wel op te maken dat het wegwerken van de wachtrijen met mailberichten soms hapert. Dat geldt zeker als het er veel zijn. Onderin het blogbericht staan daarom een aantal workarounds. Microsoft zelf heeft intussen een FAQ gemaakt, zodat de meeste mensen de problemen die het vaakst voorkomen kunnen verhelpen.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...