Gartner: IT-uitgaven zullen ook in 2021 weer stijgen

Gartne uitzicht IT-uitgaven

De IT-uitgaven zullen wereldwijd ook volgend jaar weer gaan stijgen. Volgens voorspellingen van Gartner zullen de wereldwijde IT-uitgaven in 2021 3,8 miljard dollar gaan bedragen. Dit is een stijging vergeleken met dit jaar.

De schatting voor dit jaar is dat de uitgaven juist zakken tot ruim vijf procent in de min. De schatting van Gartner is dat er dit jaar in totaal 3,6 miljard dollar aan IT-uitgaven zullen zijn: 5,4 procent minder dan in 2019. Die op- en neergang wijst er volgens de analisten van Gartner op dat de hele sector bijzonder volatiel is.

Hele linie

De geschatte groei van vorig jaar gaat volgens het analistenbureau over de hele linie van de sector plaatsvinden. Het segment Enterprise-software zal daarbij de grootste groei doormaken. Naar verwachting zal de enterprise software groeien met meer dan zeven procent. Het komt dan uit op  ruim 492 miljard dollar.

Toch zal de grootste sector Communication Services worden. Deze sector gaar naar verwachting in 2021 met 2,8 procent groeien tot een kleine 1,37 miljard. Verder kan de sector Data Centre Systems op een groei van 5,2 procent rekenen, met een totale uitgave van iets boven de 219 miljard.

De sectoren It Services en Devices gaan ook groeien met respectievelijk 4,1 procent groei tot een miljard en  4 procent groei tot 640 miljard.

Devices

Gartner verwacht dat er minder groei gaat zitten in de categorieën Devices en Communication Services. Dat komt omdat bedrijven liever refurbishen dan nieuw kopen.  IaaS of crm-software zitten dus in de lift. En daarom zit de grootste groei bij systemen voor datacenters in hyperscaling.

De grote doorbraak van werken in de cloud zal volgens de analisten pas echt zichtbaar zijn in de loop van 2021. Dit komt door het feit dat er nu nog te weinig werknemers fysiek in de datacenters aanwezig kunnen zijn. De sector groeit dus wel maar de letterlijke groei zal wat later zichtbaar zijn.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X