Mike Harris, Gartner: Digitale volwassenheid neemt toe

Wie hongerig is naar de laatste ontwikkelingen in de wereld van ICT, mag de jaarlijkse Gartner ITxpo begin november in Barcelona niet missen. Ook dit jaar was ICT/Magazine weer van de partij. In onze verslaggeving op de komende pagina’s halen wij de talrijke krenten uit de pap. En evenals in vorige jaren was die pap wederom smakelijk, rijk aan voedingsstoffen en verrassend.

Tijdens de zogeheten ‘Opening Keynote’, geven enkele Gartner topanalisten een schets van de koers die ICT in hun visie de komende jaren varen zal. Dit jaar was de Executive Vice President van Gartner, Mike Harris, de hoofdspreker. Hij is de opvolger van Peter Sondergaard – die afgelopen augustus de firma na bijna dertig jaar verliet onder vage omstandigheden. Voortbordurend op de afgelopen jaren, waarin de digitale transformatie centraal stond, komt Gartner nu met ‘ContinuousNEXT, oftewel Voortdurend Voorwaarts. Digitale volwassenheid neemt toe en veel bedrijven schalen wat tot nog toe experiment was op naar productie en investeringen evolueren naar resultaten. Dit is een voortdurend proces, het continueert onophoudelijk. “De afgelopen vijf jaar is er binnen organisaties enorm veel veranderd en getransformeerd”, vertelt Harris. “Cloud computing en de digitale transformatie hebben grote impact op de manier waarop waarde wordt gegenereerd. Er is altijd een ‘Next’, een volgende stap, iets nieuws.”

Mindset

Met dit nieuwe concept, ContinuousNEXT, introduceert Gartner een formule voor succes met de digitale transformatie en daar voorbij. Deze formule in opgebouwd rondom de volgende vijf benodigdheden: 1) Privacy, 2) Cultuur, 3) Augmented Intelligence, 4) een focusshift van project naar product en 5) de Digital Twin van de Organisatie (DTO). Het concept van ContinuousNEXT valt of staat met de mindset in een organisatie.”

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van december.

Gerelateerde berichten...

X