Geen storing maar blokkade Tweetbot en Twitterrific

twitter met slot Tweetbot Twitterrific

Tweetbot en Twitterrific hebben van de ene op de andere dag te maken met een blokkade door Twitter. Deze externe apps waarmee je via een speciale koppeling publicatie van tweets kunt plannen of meer dan een account kunt beheren, bleken eind vorige week ineens niet meer te werken. Ook de app Fenix, voor advertentievrije weergave van Twitter werkt haast niet meer.

De app Tweetbot, waarmee je Twitter kunt gebruiken met twee profielen functioneert helemaal niet meer. Op geen van de apparaten krijgen gebruikers toegang tot het platform. Bij Twitterrific ligt dat iets anders. Dat werkt nog wel via Mac maar niet meer vanaf iPhones. Fenix werkt alleen nog op iPhone-toestellen.

Storing

Gebruikers dachten eerst nog aan een storing. Later bleek het een onaangekondigde blokkade te zijn. Tech-nieuwsplatform The Information wist de hand te leggen op interne berichten waaruit blijkt dat de blokkering een bewuste actie was van het bedrijf van Elon Musk.  Vragen van Tweetbot en Twitterrific aan het bedrijf leverden tot nu toe nog geen antwoorden.

Wel is duidelijk dat Elon Musk meer met Twitter wil verdienen. Een van de methoden is meer advertenties laten zien, wat al gebeurt in de eigen app en de webversie van het platform. Het vermoeden is nu dat de blokkade komt doordat er in zowel Tweetbot als Twitterrific geen advertenties getoond worden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X