Gefaseerde invoering Windows 11 vanaf 5 oktober

windows logo updates en optionele updates

Windows 11 komt vanaf 5 oktober gefaseerd beschikbaar. Dat maakte Microsoft dinsdag bekend in een blogpost. Het gaat om een gratis upgrade voor Windows 10-gebruikers.

Microsoft verwacht driekwart jaar nodig te hebben voor de wereldwijde uitrol. Ongeveer midden 2021 moet alles klaar zijn. Wie wil kan eerder al wel kiezen voor een handmatige update. Windows 11 is binnenkort ook te koop als los softwarepakket.

Bedrijven kunnen en testversie van het nieuwe systeem bekijken en gebruiken in de Azure Virtual Desktop. Wie Windows 365 gebruikt kan automatisch ook een testversie van het nieuwe Operating System gebruiken.

Teams

Nieuw in Windows 11 is onder andere een nieuw vormgegeven taakbalk waar vanaf je dan ook meteen videobeldienst Teams kunt starten. Verder wordt het makkelijker om schermen van verschillende apps naast elkaar te zetten. Cloud speelt een centralere rol in het nieuwe OS. Verder is de toegankelijkheid van het systeem verbeterd.

In Windows 11 zit ook een koppeling naar een geheel vernieuwde Microsoft Store. Daar vandaan kun je  Android-apps installeren via een appstore van Amazon. Deze functie is niet vanaf het begin beschikbaar omdat deze nog in de testfase zit.

Volgens het bedrijf wordt het in de nieuwe Microsoft Store voor developers makkelijker om apps aan te leveren. Er komen ook nieuwe tools beschikbaar.

Windows 10 verscheen in 2015. Momenteel is dit de enige versie van het programma dat nog ondersteuning krijgt van het bedrijf. De ondersteuning van Windows 10 vervalt uiteindelijk op 14 oktober 2025.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...