Gezondheidsplatform It’s My Life in 2020 met Machine Learning

Gezondheidsplatform Its My Life komt met extra functies. Ze geven beheerders inzichten in onder andere het verloop van de fysieke en mentale conditie van hun medewerkers.

De nieuwe functionaliteit komt naar verwachting begin 2020 beschikbaar. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers.

 

Inzicht

De bedoeling is dat organisaties inzicht krijgen in de effectiviteit van gezondheids- en welzijnsbevorderende maatregelen. Het zet daarvoor onder andere technologieën als machine learning en analytics in.

Its My Life is een digitaal gezondheidsplatform waarmee deelnemer inzicht krijgen in hun beweeggewoonten. De oplossing vergaart data over beweegpatronen en de fysieke en mentale gesteldheid van mensen via fitnessgadgets, smartphones en vragenlijsten.

 

Fitcoins

Het platform beloont gezond gedrag met Fitcoins. Dat zijn digitale munten die deelnemers kunnen inruilen tegen beloningen die organisaties beschikbaar stellen via een speciale catalogus. Het doel is via bewustwording en positieve stimulans verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Dat moet leiden tot minder uitval, betere productiviteit en een algeheel hoger welzijnsniveau.

De nieuwe functionaliteit geeft beheerders via gebruiksvriendelijke dashboards inzichten in onder andere het verloop van de fysieke en mentale conditie van hun medewerkers. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld beter de effectiviteit inschatten van maatregelen zoals aanbieden van yogalessen, bewegingsworkshops of een gezonde lunch.

Met die kennis kunnen ze het totale pakket aan maatregelen verder aanscherpen. Het is ook de bedoeling dat het platform zelf proactief adviezen geeft over te nemen maatregelen. Data over individuen blijven met het oogpunt op privacy altijd enkel en alleen inzichtelijk voor de betrokkenen zelf.

 

Preventie

“We geven in Nederland 100 miljard euro uit aan gezondheidszorg. In 2040 groeit dat bedrag volgens analisten zelfs naar 170 miljard. Tegelijkertijd hebben we geen goede infrastructuur als het gaat om preventie van gezondheidsklachten”, schetst René Sielhorst, oprichter van Its My Life. “We komen vaak pas in actie op het moment dat een klacht, zoals een burn-out, zich voordoet. Met de nieuwe functies dragen we bij aan een betere preventie-infrastructuur.”

 

Health Valley

Deze zomer pleitte minister van VWS Hugo de Jonge als keynote spreker op Health Valley voor maximaal gebruik van techniek in de zorg. “Veranderingen komen niet van de grond als iedereen op zijn eiland blijft zitten. Werk samen en laat je daarbij niet beletten door financiële schotten.”

Gerelateerde berichten...

X