Google-moeder Alphabet wil Fitbit overnemen

Het moederbedrijf van Google, Alphabet heeft een overnamebod uitgebracht op Fitbit. Dat zeggen bronnen volgens persbureau Reuters.

Alphabet wil daarmee een plek veroveren op de markt van fitness-wearables. Of de onderhandelingen tot een echte overname zullen leiden is nog niet bekend. Ook het bedrag dat ermee gemoeid zou zijn is nog niet duidelijk. Beide bedrijven hebben ook nog niet gereageerd op de berichten.

Vlak na het nieuws schoot de koers van Fitbit omhoog met 27 procent. In totaal heeft het het bedrijf een waarde van rond de 1.4 miljard dollar.

 

Concurrentie

Reuters denkt dat een overname goed zou zijn voor beide partijen. Door grote concurrentie op een volle markt heeft het merk Fitbit het in de afgelopen kwartalen steeds zwaarder gekregen. De dominante positie van het bedrijf is al een tijdje tanende.

Google zou met de aanwinst de broodnodige uitbreiding krijgen. Het bedrijf heeft, in tegenstelling tot de grote concurrenten, nog weinig positie in de wearables-markt.

 

Google Health

Wat de plannen precies zijn met Fitbit is ook nog niet bekend. Wel was al een tijdje bekend dat het bedrijf te koop staat.

Waarschijnlijk zal het bedrijf gaan vallen onder de vlag van Google Health. Vorig jaar gebeurde dat ook na de overname van Deep Mind. Moederbedrijf wil Alphabet zo een veel hechtere samenwerking tussen de verschillende gezondheidsprojecten van het bedrijf realiseren.

Gerelateerde berichten...

X