Hoofd in wolken en helend hart nieuwe emoji’s 2021

emoji's unicode consortium

Een helend hart en het hoofd in de wolken zijn twee van de in totaal 2017 nieuwe emoji’s voor 2021. Dit maakt het Unicode Consortium bekend. Het is nog niet bekend wanneer ze precies in gebruik komen.

De non-profitorganisatie die emoji’s goedkeurt en uitbrengt, brengt weinig echt nieuwe emoji’s uit volgend jaar. Vaak gaat het om extra huidskleurvarianten van emoji’s die al bestaan. In april zei de organisatie nog dat ze dit jaar vanwege COVID-19 helemaal geen nieuwe emoji’s konden uitbrengen.

Genderneutraal

Van de 217 emoji’s die er volgend jaar bij komen zijn er zeven helemaal nieuw. Dat zijn bijvoorbeeld een brandend en een helend hart, een vrouw en een genderneutraal persoon met een baard. Verder komt er nog een emoji van een zuchtend persoon, een hoofd in de wolken en een gezicht met ogen in spiraalvorm.

Het Consortium bedankt in een bericht de vrijwilligers die het dit jaar toch mogelijk maakten tenminste een klein pakketje nieuwe emoji’s uit te brengen. Eind oktober dit jaar moet er ook een update beschikbaar komen. Het gaat dan vooral om uitbreiding van namen en zoektermen in verschillende talen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...