IT als vertragende factor

IT

Bijna de helft van de zogenaamde C-level executives geeft aan dat IT een vertragende factor is binnen hun organisatie. Een opvallend resultaat want doorgaans wordt IT als driver voor vernieuwing gezien. Juist nu willen ondernemingen snel inspelen op marktontwikkelingen. Hun IT-afdeling of -stack fasciliteert dit echter niet. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus.

48 procent van de deelnemers geeft aan dat verouderde automatisering en legacy-systemen groei en innovatie in de weg staan. Dit is volgens de helft van de respondenten te wijten aan het feit dat er te veel tijd wordt besteed aan dagelijks terugkerende werkzaamheden. Waar IT juist nu de opdracht heeft om business innovatie mogelijk te maken, blijft het vooral steken op de waan van de dag.

IT-fundament niet op orde

De wens om door te groeien naar een flexibele en wendbare organisatie is bij veel organisaties evident. Het onderzoek wijst uit dat het overgrote deel nog niet in staat is om te innoveren. Dit, omdat zij menen dat het IT-fundament niet op orde is. Zij wensen dat de organisatie eerst dit fundament op orde brengt. Dit, voordat verder gekeken kan worden naar innovatie.

Deze gedachtegang is, zo blijkt uit het onderzoek, een misvatting. Het benoemde fundament moet eruit, stellen veel respondenten. Het is niet slim om te blijven hangen in een legacy-omgeving.

Broedplaats voor jong talent

Buiten het feit dat het bijhouden van trends en nieuwe ontwikkelingen bijdraagt aan een moderner IT-fundament, vergroot het ook de kans dat jong talent ervoor kiest zich te binden aan jouw organisatie. De meerderheid van de ondervraagden pleit dan ook voor jong talent: drie op de vijf rekent volledig op frisse bedrijfsideeën uit de koker van deze generatie.

Uit het onderzoek valt te concluderen dat het merendeel van de ondervraagde organisaties veel last heeft van een verouderde IT-omgeving. Die staat innovatie in de weg.

Gerelateerde berichten...

X