Kwartaalcijfers KPN beter dan verwacht

KPN op de muur

De kwartaalcijfers van KPN overtreffen de verwachtingen. Het telecombedrijf maakte de cijfers over het derde kwartaal woensdag bekend. Dit leidde niet meteen tot een stijging op de beurs. Het aandeel KPN daalde met 3,0 procent tot 2,29 euro per aandeel.

Het EBITDA-resultaat van het bedrijf viel het derde kwartaal van dit jaar drie procent hoger uit dan verwacht. Waarschijnlijk spelen daar de vrij forse kostenbesparingen van de laatste tijd een rol. Het bedrijf bespaart in totaal dit jaar 350 miljoen euro. Dit komt omdat de consumententak van KPN wel naar verwachting presteerde, maar de zakelijke tak bleef wel achter.

KPN zegt te mikken op een aangepaste EBITDA na leases van 2.320 miljoen euro. Het bedrijf zegt dat ze in de eerste negen maanden van dit jaar goed in de pas blijft bij de verwachtingen.

Het bedrijf zegt de COVID-crisis het hoofd te bieden door de onkosten in lijn te brengen metde huidige economische omstandigheden. Het bedrijf houdt daarbij strikt de vinger aan de pols van zowel de economie maar ook betalingsgedrag en kredietwaardigheid van de klanten. Ook met uitgestelde IT-projecten wordt rekening gehouden.

Het bedrijf had in het tweede kwartaal meteen dat de meeste roaming-inkomsten wegvielen. Dit kwam toen vooral vanwege het zo goed als wegvallen van zakelijke reizen buiten de EU. Aan de andere kant zag het bedrijf wel dat het gebruik van hun diensten juist enorm toenam. De schade van de crisis bleef dus beperkt.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X