LG gaat smartphonetak definitief ontmantelen

schoolalp

LG, de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant, gaat definitief stoppen met hele smartphonetak. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Het gaat zowel om de productie als verkoop van mobile telefoons. De hele bedrijfstak moet per 31 juli 2021 ontmanteld zijn.  Wel wordt de dan bestaande voorraad nog verkocht en houdt het bedrijf een voorraad aan onderdelen achter. Wie tegen die tijd een LG-telefoon koopt kan dus nog wel rekenen op garantie.

Het is voor de eerste keer ooit dat een beroemde producent van smartphones helemaal stopt. LG bracht 15 jaar smartphones op de markt, waarvan de eerste jaren enorm succesvol waren. Andere ‘oude’ merken als Nokia, Blackberry en bijvoorbeeld HTC, zijn nog niet gestopt, maar produceren tegenwoordig weinig.

Updates

De afdeling die de software ondersteunt blijft ook voorlopig bestaan. Naar schatting van het bedrijf zelf zal dat nog een jaar of twee duren. Tot die tijd blijft het bedrijf ook beveiligingsupdates uitbrengen. Ook de al eerder geproduceerde modellen krijgen updates naar versies Android 11 of Android 12.

Het Zuid-Koreaanse LG was vanaf het begin een belangrijke pionier op het gebied van smartphone. Grootste furore kreeg de fabrikant bijvoorbeeld met de LG Nexus. Onder andere door dit soort successen kreeg het bedrijf een fors aandeel in de markt, totdat Apple kwam met zijn succesvolle telefoons met iOS. Ook LG’s landgenoot Samsung snoepte steeds meer aandeel af van LG.

Momenteel ligt het marktaandeel van LG op ongeveer twee procent, wat ongeveer goed zou zijn voor een productie van 23 miljoen telefoons. Ter vergelijking: Samsung produceerde een kleine 256 miljoen telefoons.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...