Mobile services kritisch element zakelijke markt

huawei

Mobile services zijn een kritisch element in de veerkracht van bedrijven. Dat blijkt uit Europees onderzoek van IT-advies- en marktonderzoeksbureau IDC.

Daaruit blijkt dat de noodzaak voor security zich verder ontwikkeld, maar er ontstaan ook nieuwe trends. Zo blijkt bij alles dat mobiele strategieën zich steeds verder ontwikkelen en daardoor ook oplossingen op maat nodig hebben. Vooral mobility teams en leveranciers die een one-stop-shop aanbieden zijn populair.

IDC voorspelt dat tegen het eind van dit jaar het percentage mobiele werknemers in West- Europa de 50% gaat overstijgen. De verwachting is dat dit nog zal stijgen in de komende jaren. In 2024 zal dat naar verwachting zeker 61% moeten zijn.

Device management

IDC vroeg ook welke business unit de beslissingen neemt in de keuze en aankoop van smartphones. Ook daar is een verschuiving gaande. Bij 18 procent van de Nederlandse bedrijven is de IT-afdeling verantwoordelijk voor deze beslissing. En 28 procent van de bedrijven werkt met toegewijde mobility teams.

Ter vergelijking: in België ligt deze verantwoordelijkheid bij 20 procent van de bedrijven bij de IT-afdeling. Daar werkt 23 procent met toegewijde mobility teams.

Android

Bedrijven hebben bij het kiezen van hun smartphone-leverancier een aantal prioriteiten. Veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, gebruiksgemak, merkherkenning, zijn de belangrijkste daarvan. Toch is ook de prijs belangrijk, en ook nog design.

Volgens het onderzoek van IDC is Android het populairst in de keus van bedrijven voor een zakelijk operating system. In Nederland gebruikt maar liefst 59 procent van de ondervraagde bedrijven zowel Android als OS. Verder blijkt ook dat het Android Enterprise Recommended (AER)-programma steeds meer aan belang wint. Dit is een certificering door Google van toestellen die voldoen aan de hogere eisen voor hard- en software specifiek voor zakelijk gebruik. Steeds meer bedrijven doen dit.

All-in-one aanpak

Het aantal mobiele medewerkers in West-Europa zal in 2021 de 50 procent overstijgen, blijkt uit het IDC-onderzoek. Bedrijven hebben daarom behoefte aan allround managed mobile services die ze kunnen afnemen bij één leverancier. Fabrikanten die kunnen meedenken en meegroeien in de behoefte van bedrijven om via een one-stop-shop alle toestellen en bijhorende diensten te kunnen afnemen, winnen dan ook aan populariteit.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X