High Tech Campus Eindhoven lanceert Metaverse innovatiehub

High Tech Campus Eindhoven lanceert Metaverse innovatiehub

De nieuwste innovatiehub van High Tech Campus Eindhoven heet 3EALITY. Die aankondiging werd donderdag gedaan tijdens Immersive Tech Day, waar elf demopartners, waaronder tech-bedrijven als Epic Games, NVIDIA en Philips, hun innovatieve toepassingen toonden aan 150 zakelijke professionals. Daarnaast bood het evenement aanwezigen een exclusieve blik in de visie van de Campus voor 3EALITY.

De lancering komt na het bezoek van Apple CEO Tim Cook aan NXP Semiconductors en de High Tech Campus Eindhoven (HTCE). Cook is al lange tijd een aanjager van augmented reality (AR). Apple zet vol in op ‘het tijdperk van spatial computing’. Dit, door eerder dit jaar de Vision Pro aan te kondigen. Met de lancering van de nieuwe hub omarmt HTCE ook actief deze technologietrend.

Bouwen aan een nieuwe community

Met 3EALITY bouwt de Campus aan een ecosysteem van innovatieve bedrijven. Ondernemingen die werken aan spatial computing en Metaverse-applicaties. Partners en huurders zullen worden ondersteund in het presenteren van hun toepassingen. En de hub gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren. En door educatieve programma’s te initiëren met onderwijsinstellingen. Kantoorruimtes en technische faciliteiten bevinden zich straks in en rondom een grote gemeenschappelijke ruimte en co-working spaces. Die ondersteunen samenwerking.

3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De Campus richtte in het verleden onder andere al met succes de 5G Hub en het AI Innovation Center op. En met 3EALITY voegt het nu ook immersive tech toe aan het portfolio.

Digitale met het fysieke verbinden

Deze week introduceerde HTCE 3EALITY aan het grote publiek. De mix van de twee woorden herinnert ons eraan dat we, te midden van alle digitale transformaties, geworteld blijven in de realiteit; waar technologie waarde toevoegt. De ‘3’ staat voor de driedimensionale evolutie van het internet en omvat alle technologieën die daarbij horen. In een wereld waar virtuele werelden soms als ver weg kunnen aanvoelen, verbindt 3EALITY het digitale met het fysieke. Daarom zijn het merk en de hub zo ontworpen dat ze in harmonie zijn met de natuur, waardoor er een balans ontstaat in het digitale tijdperk.

Opening februari 2024

De hub vestigt zich op de begane grond en in de kelder van HTC 37, het voormalige gebouw van Philips Research. Het ontwerp van de ruimte wordt geoptimaliseerd om inspiratie en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is om innovatie en de toepassing van de technologieën te stimuleren. De bouw zal de komende maanden plaatsvinden en de officiële opening staat gepland voor half februari, wanneer naar verwachting ook de eerste huurders hun intrek nemen. Werle: “Op dit moment zijn we samenwerkingsovereenkomsten aan het afronden met bedrijven die ons voorzien van de benodigde infrastructuur en knowhow op dit gebied. Verder verwachten we dat de eerste innovatieve bedrijven in de hub gevestigd zijn op het moment van opening. Dit is de start van een nieuw cluster van opkomende techbedrijven op High Tech Campus Eindhoven.”