Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event 2014

Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event  2014

Op 29 en 30 oktober 2014 zijn de deuren van de Utrechtse Jaarbeurs weer geopend voor Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event  (tussen 9:30-17:00u) . De toegang is wederom gratis na aanmelding. Thema van 2014: The Internet of Things.

Yori Kamphuis, Futurist of the Year 2013, opent het evenement met een keynotespeech over “The Internet of Everything”. Het centrale thema vormt ook de paraplu voor zeven thematische theaters en diverse sessies rondom de thema’s Cyber Security, Data Growth & Storage Capacity, IT Service Management & Control, Enterprise Mobility, Data Center & Infrastructure Optimisation, Cloud Computing en Privacy, Governance & Risk Management.

De beursorganisatie schetst in een uitgebreide toelichting het landschap van de opkomst van the internet of things; vol mogelijkheden, maar ook valkuilen:

Drastische veranderingen door the internet of things

Door de opkomst van The Internet of Things hebben we te maken met een overvloed aan data die alleen maar groter wordt. Deze data brengt veel mogelijkheden met zich mee. The Internet of Things maakt de stap van data naar analytics naar applicaties en weer terug naar data. Bedrijven krijgen sneller en makkelijker inzichten om hier vervolgens betere bedrijfsbeslissingen mee te nemen. Tegelijkertijd zul je als bedrijf een aantal drastische veranderingen moeten doorvoeren om voorbereid te zijn.

Gartner heeft op een aantal aspecten van informatietechnologie potentiële uitdagingen gesignaleerd:

Security
Op het gebied van beveiliging moet een hoop worden aangepast. Hackers mogen natuurlijk geen vrij spel hebben, maar zoals de situatie nu is, ligt dat tocht op de loer. De ‘dingen’ van the Internet of Things zijn nu nog gewone apparaten die niet los worden beveiligd. Netwerkbeveiliging is dus essentieel om bijvoorbeeld te voorkomen dat cybercriminelen de communicatie tussen het apparaat en de server onderscheppen en zo data stelen.

Privacy
Door de nieuwe Europese databeschermingswetgeving die volgend jaar van kracht wordt, komt er bovendien meer druk op organisaties te liggen. De EU-wet is erop gericht gegevens van Europese burgers te beschermen tegen misbruik en verlies. Organisaties die boetes en imagoschade willen voorkomen, moeten deze wetgeving dan ook serieus nemen.

Data
Er komen twee soorten data voort uit the Internet of Things: persoonlijke data van klanten big data, gebruikt om inzicht te krijgen en bedrijfsbeslissingen te nemen. Maar hoe ga je eigenlijk om met deze ‘Big Data’? Hoe beheer je dat, waar moet het worden opgeslagen en is daar eigenlijk wel ruimte voor?

Storage management
Deze laatste vraag brengt ons meteen naar de uitdaging van storage management. Door the Internet of Things wordt storage-capaciteit steeds belangrijker. Ook komt de focus sterker te liggen op methodes om data te verzamelen en te gebruiken.

Netwerk
Het huidige datacenter-netwerk voldoet nog niet aan de vereisten van the Internet of Things. Er is enkel voldoende bandbreedte voor menselijke interactie met applicaties. Wanneer apparaten binnen the Internet of Things met elkaar gaan communiceren kan het datacenter netwerk dit niet aan.

Conclusie van de organisatoren van de beurs: Er zijn heel wat aanpassingen nodig voor de security, beheer en storage-aspecten van informatietechnologie om the Internet of Things tot een succes te maken.

Aanmelden kan nog!