Microsoft en Red Hat samen in hybride cloud

Microsoft en Red Hat samen in hybride cloud

Microsoft en Red Hat gaan samen in de hybride cloud. Het gaat om de inzet van Red Hat-oplossingen op Microsoft Azure. Dat maakten de beide bedrijven op 4 november bekend in een webcast. Microsoft zal Red Hat Enterprise Linux als het voorkeursbesturingssysteem aanbieden voor enterprise Linux-workloads op Microsoft Azure. De nieuwe werkwijze wordt de komende weken ingevoerd.

Red Hat Cloud Access-abonnees kunnen hun eigen virtuele machine afbeeldingen meenemen om in Microsoft Azure te laten draaien. Microsoft Azure-klanten kunnen het Hat’s applicatieplatforms draaien. Dat zijn bijvoorbeeld Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server, Red Hat Gluster Storage en OpenShift, Red Hat’s platform-as-a-service-aanbod.

In de komende maanden zijn Microsoft en Red Hat ook van plan om Red Hat On-Demand aan te bieden – “pay-as-you-go” Red Hat Enterprise Linux images worden dan beschikbaar in de Azure Marketplace en ondersteund door Red Hat.

Red Hat CloudForms is interoperabel met Microsoft Azure en Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Red Hat CloudForms-klanten kunnen zodoende Red Hat Enterprise Linux op zowel Hyper-V als op Microsoft Azure beheren.

Ondersteuning voor het beheren van Azure-workloads van Red Hat CloudForms zal naar verwachting in de komende maanden worden toegevoegd. Bestaande System Center-mogelijkheden voor het beheren van Red Hat Enterprise Linux worden dan uitgebreid.

Microsoft draait sinds april al een preview van .NET op Linux. Door de uitbreiding hebben ontwikkelaars toegang tot .NET-technologieën binnen het Red Hat-aanbod. Beide bedrijven ondersteunen nu samen Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux.