2min Ondernemen

Ministerie van Justitie & Veiligheid selecteert zeven IT-partners voor tijdelijke inhuur

Ministerie van Justitie & Veiligheid selecteert zeven IT-partners voor tijdelijke inhuur

Het Ministerie van Justitie & Veiligheid (J&V) heeft zeven partijen gekozen als voorkeursleveranciers voor de tijdelijke inhuur van IT-professionals. Het contract heeft een maximale waarde van €588 miljoen, verspreid over vier jaar, en omvat het leveren van IT-consultants en specialisten aan diverse onderdelen van het ministerie.

Onder de deelnemende organisaties vallen het Nationaal Cyber Security Centrum, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding, de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie, en de Hoge Raad der Nederlanden, naast andere overheidsinstellingen en stichtingen zoals Stichting Reclassering Nederland en Stichting Slachtofferhulp Nederland.

Inhuur

Na een openbare aanbesteding werden Cegeka, CIMSolutions, Circle8, HeadFirst, Sogeti, SevenStars, en een consortium van LINKIT, Bartosz en DiVetro als winnende partijen geselecteerd. Met deze partners wil het ministerie langdurige samenwerkingen aangaan, gericht op hoogwaardige inhuur en kostenbeheersing. Deze aanpak, waarin een beperkt aantal leveranciers de voorkeur krijgt, is een beproefde methode binnen de overheid om grip te houden op uitgaven en de kwaliteit van externe inhuur.

Digitalisering

De partners zullen samenwerken met het ministerie aan verdere digitalisering en de ontwikkeling van systemen die essentieel zijn voor de Nederlandse rechtsorde en veiligheid. De gekozen partijen reageren positief op de toewijzing. Kasper Kropman van Circle8 en Suheyla Kaygin van Seven Stars benadrukken hun enthousiasme en trots om hun bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opdracht van het ministerie.

Raamovereenkomst

Het ministerie sloot eerder dit jaar al een soortgelijke raamovereenkomst af voor tijdelijke IT-inhuur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de Justitiële ICT-Organisatie (JIO), het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en Justis, met een waarde van bijna €400 miljoen. Dit contract met nieuwe en bestaande partners bevestigt de voortdurende inzet van J&V op technologische versterking van zijn diensten en processen.

Met deze uitgebreide contracten zet Justitie & Veiligheid stappen richting een veiligere, rechtvaardigere en efficiëntere digitale samenleving, met gerichte investeringen in IT-expertise en duurzame samenwerking met betrouwbare partners.