2min Security

Nieuwe leden CSR uit commerciële cybersecurity

Nieuwe leden CSR uit commerciële cybersecurity

De CSR (Cybersecurityraad) heeft sinds kort ook leden uit de commerciële cybersecuritybranche en diplomatie in haar gelederen. Het gaat bijvoorbeeld om de CEO van Ordina en e ambassadeur voor cyberaangelegenheden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De nieuwe samenstelling van de huidige raad moet zorgen voor een bredere blik op de uitdagingen voor cybersecurity en daarmee tot beter werkbare oplossingen te komen. Zo zullen Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland en Ernst Noorman, ambassadeur voor cyberaangelegenheden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, als toehoorder aanschuiven. Wetenschappers Herbert Bos en Cristian Hesselman zijn nieuwe leden van de raad.

Eerder traden ook Eva Heijblom, Directeur-Generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Joost de Bruin, CEO Ordina Nederland en lid van het Algemeen Bestuur van NLdigital, en Guus Schram, procureur-generaal en plaatsvervangend voorzitter van het College van procureurs-generaal, toe tot de raad. Tijdens de implementatie van de nieuwe governance van de CSR komt er meer duidelijkheid over de mogelijkheid van permanente toetreding van beide toehoorders.

Nieuwe wetenschappers

Sinds deze maand zijn er ook een paar opvolgers. Herbert Bos en Cristian Hesselman volgen Bart Jacobs en Michel van Eeten op. Herbert Bos is ‘full professor in the Systems Security group (“VUSEC”)’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Cristian Hesselman is ‘professor of Trusted Open Networking’ aan de Universiteit Twente en daarnaast directeur van SIDN Labs, de onderzoekstak van Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN). Hij zal de raad echter vertegenwoordigen uit hoofde van zijn functie als professor aan de Universiteit Twente.

Lees ook: