Reggefiber wordt volledig eigendom van KPN

Reggefiber wordt volledig eigendom van KPN

KPN koopt de resterende 40 procent van de aandelen in glasvezelbedrijf Reggefiber. Eind vorige maand kreeg KPN al 60 procent van Reggefiber in handen. De volledige overname is een gevolg van een clausule die in werking trad na de overname van 60 procent. KPN betaalt 610 miljoen euro voor de resterende 40 procent van Reggefiber.

De Autoriteit consument en Markt (ACM) vindt wel dat KPN concurrenten toegang moet blijven geven tot het Reggefiber-netwerk, zoals het nu doet, anders is er voor zowel consumenten als het bedrijfsleven te weinig concurrentie op de telecommarkt Nu Reggefiber onderdeel is van KPN, zijn er nog maar twee telecomproviders over met landelijke dekking: KPN op dsl en glasvezel, en de combinatie UPC-Ziggo op de kabel.

“KPN heeft een sterke positie op de zakelijke markt voor vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten,” stelt de ACM in een verklaring. “Immers, op een industrieterrein ligt meestal geen coaxkabel. Alleen al daarom is het nodig KPN te verplichten om andere aanbieders toe te laten op zijn netwerk.  Daarnaast is het niet mogelijk om op het kabelnetwerk dezelfde toegang te bieden als op het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. Via KPN kunnen andere aanbieders hun eigen producten aanbieden, terwijl dit bij UPC/Ziggo maar heel beperkt mogelijk is. Bovendien is toegang tot het netwerk van KPN voldoende om concurrentie op de consumentenmarkt mogelijk te maken.”