Snelcursus agile plus deel 2

Snelcursus agile plus deel 2

Het succes van agile valt of staat met een goede samenwerking binnen het team. Agile is hierop ingericht en het ondersteunt ook samenwerking. Het is namelijk geen ontwikkelmethodiek of ontwikkelproces. Dit heeft, zeker in grotere organisaties waar veel agile teams werken, nadelen, zo beschrijft Bert van der Zee in deel 2 van zijn snelcursus agile Plus.

In de maarteditie van ICT Magazine verscheen het eerste deel uit deze serie. Daarin beschreef Bert van der Zee het belang van samenwerking binnen agile-teams. Het succes van ieder agile-traject valt volgens van der Zee terug te voeren op de mate waarin er wordt samengewerkt. Hoe beter de verbinding binnen het team, hoe beter de samenwerking en hoe succesvoller de output of het succes.

In deel 2 beschrijft Bert van der Zee de ágile’-werkmethode met de ‘lineaire’ methode. Binnen agile werken we multidisciplinair en doen we alle activiteiten gelijktijdig. We gaan door tot het product gereed is om te laten zien. In de praktijk komt dat erop neer dat er veel variatie zit in de manier waarop iets worden ontworpen en ontwikkeld. Dit hangt namelijk af van de mensen die in het team zitten. Vergeleken met de lineaire methode neemt de voorspelbaarheid met werken volgens agile sterk af. Daar kun je echter oplossingen voor bedenken.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van oktober.