TNW Conference eert Neelie Kroes met Lifetime Achievement

TNW Conference eert Neelie Kroes met Lifetime Achievement

Vandaag ontvangen Neelie Kroes; voormalig Europees commissaris voor de Digitale Agenda en Werner Vogels; CTO van Amazon.com, beide de Technology Lifetime Achievement Award. Ze krijgen deze award ter erkenning van hun impact op het technologische landschap over het afgelopen decennium.  De awards worden tijdens de jaarlijkse TNW Conference uitgereikt door Boris Veldhuijzen van Zanten; mede-oprichter en CEO van The Next Web en de loco-burgemeester van Amsterdam; Kajsa Ollongren.

De Technology Lifetime Achievement Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, eert een aantal van de meest invloedrijke personen die de laatste tien jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben gelevert aan de tech-industrie . Daarnaast markeert de award het 10-jarig bestaan van The Next Web Conference, een van de grootste technologieconferenties van Europa,  en symboliseert daarnaast het succes van de Nederlandse tech-industrie.

Boris Veldhuijzen van Zanten, mede-oprichter en CEO van The Next Web: “We zijn trots dat we, met onze eerste Technology Lifetime Achievement Award, twee grote namen in de tech-industrie kunnen belonen. Neelie Kroes heeft een wereldwijde reputatie als voorvechter van antitrustwetten en beschikt over veel kennis. Daarnaast is zij een krachtig voorbeeld voor vrouwen in topposities. De heer Vogels is een ware ‘mover and shaker’ in de tech-industrie en de drijvende kracht achter de innovatie van ’s werelds meest toonaangevende e-commerce retailer Amazon.com

Kroes en Vogels, beide Nederlands, kunnen worden beschouwd als visionairs en zeer vooraanstaande leden van de internationale tech-gemeenschap. Deze award eert de rol die zij hebben gespeeld bij het promoten van Nederland in de internationale tech-industrie.

 

Neelie Kroes

De afgelopen 5 jaar was Neelie Kroes aanvoerder in de voorhoede van de Europese innovatie sector. Als Europees commissaris voor de Digitale Agenda was zij verantwoordelijk voor het bevorderen van ondernemerschap in Europa. In Neelie’s nieuwe rol, als Nederlandse gezant voor startups, richt zij zich vooral op het versterken van de internationale positie van Nederlandse startups en het stimuleren van buitenlandse bedrijven om zich te vestigen in Nederland.

 

Werner Vogels

Dr. Werner Vogels is Chief Technology Officer bij  Amazon.com waar hij verantwoordelijk is voor het sturen van de technologische visie van het bedrijf die continue in ontwikkeling is op basis van de behoeften van consumenten op wereldwijd niveau. Voordat hij bij Amazon.com werkte was hij onderzoeker aan de Cornell University waar hij een van de hoofdonderzoekers was binnen diverse onderzoeksprojecten waarin onderzoek werd gedaan naar de schaalbaarheid en robuustheid van bedrijfskritische computersystemen. Hij werkte in verschillende posities zoals Research Engineer, VP of Technology en als CTO in bedrijven die de overgang maakten van academische technologie naar de industrie. Vogels heeft een Ph.D. behaalt aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is auteur van vele artikelen voor verschillende tijdschriften en conferenties.

The Next Conference is in 2006 opgericht in Amsterdam door ondernemers Boris Veldhuizen van Zanten en Patrick de Laive. Boris en Patrick hebben de conferentie opgericht omdat ze op zoek waren naar betaalbare manier om hun beginnende bedrijf zichtbaarheid te geven. The Next Web conference werd in een klap bekender dan hun oorspronkelijke business en hiermee tevens hun grootste focus. De conferentie wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden en trekt meer dan 3,500 bezoekers.