1 min Leiderschap

Topvrouw Morgan Stanley verhuist naar Google

Topvrouw Morgan Stanley verhuist naar Google

Ruth Porat, nu nog financieel directeur van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, stapt in mei over naar internetbedrijf Google. De zoekgigant maakte het nieuws vandaag bekend. De 57-jarige topvrouw, die door velen wordt gezien als de machtigste vrouw op Wall Street, gaat bij Google ook aan de slag als financieel bestuurder.

Google-topman Larry Page is er blij mee: “We zijn enorm gelukkig dat we zo’n creatieve, ervaren en operationeel sterke bestuurder hebben gevonden,” zei hij in een verklaring. Porat zelf is ook zeer enthousiast. Haar belangstelling voor Google kwam niet uit de lucht vallen. “Toen ik opgroeide in Sillicon Valley zag ik IT-bedrijven die mensen en bedrijven vooruit hielpen. Nu kan ik dus niet wachten tot ik bij zo’n bedrijf aan de slag kan.”

Porat was vanaf 2010 financieel directeur bij Morgan Stanley, waar ze in 1987 ook haar loopbaan begon. Naast haar reguliere werk is ze betrokken bij, of voorzitter van, vele adviesorganen.  Ze studeerde aan de Stanford University en haalde masters aan De London School of Economics en Wharton School.