Windows 10-migratie bij helft organisaties op agenda

Windows 10-migratie bij helft organisaties op agenda

Bijna de helft (47%) van de organisaties maakt plannen om Windows 10 op de werkvloer te introduceren. Dit blijkt uit onderzoek van Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, onder ruim 1000 Europese bedrijven. Veel organisaties willen op korte termijn aan de slag met de migratie. Zo geeft 53 procent aan dit voor eind 2016 in gang te zetten. 25 procent wil dit zelfs in 2015 al klaar zijn.

De belangrijkste reden (door 30% aangevoerd) is het einde van standaard support voor Windows XP en Windows 7. De nieuwe functionaliteiten van Windows 10 volgen als tweede (20%) en een derde reden is creëren van één standaard in de werkomgeving (16%). De wens om productiviteit te verbeteren (13%) of kosten te verlagen (11%) zijn ook belangrijke redenen voor snelle introductie van Windows 10.

Compatibiliteitsissues voornaamste zorg
Ondanks de vele plannen, maken veel organisaties zich zorgen. Zo’n 30 procent verwacht compatibiliteitsissues van de software en één op de vier verwacht dat er te veel tijd en geld in het proces gaat zitten. Ook vreest 18 procent in de knel te komen met de compatibiliteit met bestaande hardware. Velen kijken met argusogen naar de complexiteit van de nieuwe functies en vrezen administrators dat het nieuwe besturingssysteem de huidige managementtools niet ondersteunt.

 

Gefaseerde aanpak

Eén op de drie organisaties kiest daarom voor een gefaseerde aanpak en doet de uitrol van Windows 10 afdeling voor afdeling. Een kwart (24%) zegt te faseren door het besturingssysteem alleen op nieuwe of vervangende hardware te installeren.