Op zoek naar lastige apps of workloads

singles

Lang niet elke applicatie of workload kan gemakkelijk naar de cloud. Daar komen steeds meer organisaties achter. Vooral voor legacy applicaties en bijzondere, veeleisende data kan het lastig zijn om een prettige cloud-omgeving te vinden. Regelmatig zijn er technische onmogelijkheden of de performance voldoet niet. Verder zijn de kosten dan vaak enorm hoog. Het is in de cloud niet gemakkelijk, als je ‘anders’ bent.

App dating

AXEZ ICT Solutions zoekt naar apps en data die hun plek nog niet hebben gevonden in de cloud. Knipogend naar dating apps, spreekt AXEZ van app dating.
“Uitzonderingen waren voor ons ooit het uitgangspunt voor het ontwerp van ons private cloud-platform”, aldus CEO René van Dop. “Zodra we de eigenschappen van een app of data begrijpen, zorgen we ervoor dat de implementatie daarvan eenvoudig opnieuw uit te rollen is. Opdrachtgevers kunnen er dan op vertrouwen dat ze hun applicatie snel verder kunnen ‘deployen’ naar nieuwe gebruikers of klanten.”
Keer op keer blijkt dat de bekende providers enorme kosten rekenen of ‘nee’ verkopen. Applicaties, erg gevoelige data of bijzondere workloads kunnen specifieke eisen hebben. Denk daarbij aan de toegankelijkheid voor beheerders van de provider of garanties op beschikbaarheid, performance en latency. Ook de fysieke locatie van de data kan nog steeds een punt van zorg zijn.

Your place or mine?

Van Dop: “Om dergelijke garanties te kunnen geven, verzorgen wij naast de private cloud-omgeving ook de connectivity (netwerk en internetverbindingen), zodat de performance gegarandeerd en gemanaged kan worden. Daarbij is de fysieke locatie van de gewenste private cloud flexibel, net als het afrekenmodel. Om in de sfeer van app dating te blijven vragen we dan: ‘Your place or mine?’”
De afgelopen jaren is het aantal klanten op het private cloud-platform van AXEZ explosief toegenomen. Daartussen zitten ook klanten met gebruikers over de hele wereld. Naast de datacenters op drie locaties in Nederland bouwt AXEZ momenteel een datacenter in Boston (VS). Ook zijn er voorbereidingen gaande voor een datacenter in Singapore. Daarnaast zijn er al diverse private cloud-omgevingen opgezet op de (co)locatie van opdrachtgevers.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...