Rijnstate opent infopunt innovatie voor patiënten

Ziekenhuis Rijnstate Arnhem loopbrug binnen

Ziekenhuis Rijnstate opende deze week een Infopunt innovatie voor patiënten.  Het biedt hulp aan patiënten en bezoekers bij gebruik van digitale middelen én geeft een kijkje in de keuken van innovaties en nieuwbouwprojecten waar veel van deze middelen in terugkomen. Het ziekenhuis heeft vestigingen in Arnhem, Velp en Zevenaar en is bezig met nieuwbouw in Elst.

Het Infopunt innovatie bevindt zich in Rijnstate Arnhem bij het liftenplein in de A-toren. Dit is op de begane grond richting de poliklinieken. Het nieuwe Infopunt bestaat uit een balie met vier computers waar patiënten, hun naasten en bezoekers onder begeleiding van een vrijwilliger voorlichting kunnen krijgen over digitale ontwikkelingen en innovaties in Rijnstate en over nieuwbouw. Ook robot Jamie rijdt rond.

Annette Laarman, voorzitter van de Cliëntenraad van Rijnstate, en Hans Schoo, lid Raad van Bestuur verrichtten de officiële opening. “De Cliëntenraad is blij met het nieuwe Infopunt innovatie,” vindt Laarman. “De inzet van innovaties en digitale middelen vraagt om anders denken en handelen en om steeds meer digitale vaardigheden van de patiënt. Die vaardigheden zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Cliëntenraad vraagt daarom nadrukkelijk extra aandacht voor deze groep patiënten. Daarnaast is het fijn om een fysieke plek in het ziekenhuis te hebben waar je naar toe kunt gaan voor meer informatie en waar je hulp kunt krijgen van een vrijwilliger.”

Oefenen

Op de computers kunnen patiënten en bezoekers oefenen, filmpjes bekijken en hulp krijgen van een vrijwilliger. Maar er is meer te zien. “Naast hulp bieden bij de inzet van digitale middelen, heeft het Infopunt innovatie tot doel om patiënten en bezoekers meer vertrouwd te laten raken met innovaties die Rijnstate nu al inzet. Ook nemen we patiënten en bezoekers graag mee in onze nieuwbouwplannen. Zo bouwen we in Elst het ziekenhuis van de toekomst dat gebaseerd is op duurzaamheid, innovatie en gezondheid. Ook dat laten we hier zien”, vertelt Hans Schoo.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X