Stichting Regionaal Zorgvenster bundelt security-diensten voor zorginstellingen

security cybersecurityspecialisten

De Stichting Regionaal Zorgvenster heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Pinewood voor het leveren van security-diensten aan de aangesloten zorginstellingen. Het is een contractverlenging van een jaar op het al bestaande driejarige partnership. Dankzij de samenwerking profiteren aangesloten instellingen van speciaal afgestemde dienstenpakketten en adviessessies gericht op informatiebeveiliging.

Afgestemde ketenzorg

De stichting is actief in Delft, Westland, Oostland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en faciliteert een afgestemde ketenzorg, ofwel regionaal gecoördineerde zorg door meerdere zorgverleners in onderlinge samenhang. Hierbij is een goede samenwerking en communicatiestructuur noodzakelijk, en een veilige IT-infrastructuur maakt dit mogelijk. Het gaat hierbij onder andere om een snelle, accurate en veilige uitwisseling van patiëntengegevens die leidt tot een betere, efficiëntere en minder kostbare zorg.

Regionale zorg

In het verleden maakten aangesloten zorginstellingen al regelmatig gebruik van de diensten, met name pentesten en verschillende awareness-trainingen. Ook haakten meerdere instellingen aan om een shared security officer vanuit Pinewood in te zetten. Met de verlenging van de overeenkomst kan de samenwerking voortgezet worden en kan Pinewood ook het komende jaar ondersteuning bieden bij het cyberweerbaar maken van de regionale zorg. De keuze om de samenwerking te verlengen is gebaseerd op de goede ervaringen de afgelopen jaren en de sterke footprint die Pinewood heeft in de zorg op landelijk niveau. Daarnaast is de samenwerking met een beveiligingsspecialist uit de eigen regio een pré.

Specifieke risico’s

“We hebben ruime ervaring in de zorg en kennen de specifieke risico’s waar deze instellingen tegenaan lopen. Onze ervaring binnen de zorgsector zetten we al landelijk in, maar het is een blijk van waardering dat we dat ook in onze regio mogen blijven doen. Wij kijken uit naar het vervolg van de samenwerking het komende jaar waar we weer een bijdrage mogen leveren aan het verhogen van de cyberweerbaarheid binnen de regio met onze dienstverlening”, aldus Wijnand Verweij, account manager zorg bij Pinewood.

Gerelateerde berichten...